I Målerås glasbruk köpte jag bland annat ett halsband till dottern i födelsedagspresent. Jag hade nog inte haft så mycker mer råd till något annat. Vilka priser! Men förstår också samtidigt att de vill få lite inkomst på det de gör. 
 
 
Tänk att här i Glasriket, kommer inte riktigt ihåg om det var Kosta, har en farbror till min pappa arbetat. Tillverkat glassaker som folk har köpt med sig hem. Jag har ingen aning om hur duktig eller hur länge han arbetade med glasblåseri. Min mamma och pappa fick varsitt glas och ett litet hjärtformat askfat (?), det är vad min mamma sagt om askfatet. 
 
 
 
 
 
 
Bara för den här gitarren skulle de ha 30 000 kr! Inte direkt passande för min plånbok kan jag säga direkt.
 
Efter Målerås bestämde vi att åka vidare till Öland.
 
lite fler foton taget med kameran lägger jag in i nästa inlägg. tydligen kan man bara lägga in ett visst antal foton i inläggen, för det tar bara stopp helt plötsligt då jag vill lägga in fler.
 
 
 
 
En fortsättning av foton från rastplatsen Sandsjön i Glasriket. Hoppas nu att jag får lägga ut lite foton...
 
 
 
 
 
Jag kommer faktiskt inte ihåg om Gunsan tyckte att det var varmt i vattnet. Men jag doppade inte ens lilltån. Ja jag vet! Jag är en riktig badkruka. Tänk om man hade vetat vilken badkruka man skulle bli på äldre dar då man var yngre och doppade sig i vattnet så fort man bara fick en möjlighet. Spelade ingen roll om solen sken eller inte ;)
 
 
Nästa anhalt blev Målerås glasbruk där de hade både försäljning och utställning. Men det tar vi i nästa inlägg. 
 
 
Lite vackra vyer jag tog med min kamera från rastplatsen Sandsjön som ligger i Glasriket.
 
 
 
 
Här var det tur att Gunsan tänkt till och sett till att vi hade med oss lite kaffe att stärka oss med inför den fortsatta färden. 
 
 
 
Det var väldigt vackert där men just den här dagen var det väldigt väldigt blåsigt och då är det svårt att få riktigt bra bilder på träd och växter tycker jag. 
 
Ja då gick det tydligen inte att ladda ned fler foton till inlägget!
Återkommer...
 
 
 
 
 
rastplats Sandviken, Glasriket, kaffe,