Skönt! Nu har jag äntligen lite ledigt. Höstlovet har startat och jag skulle nog inte ha orkat med en arbetsdag till. Men tror ni att jag kunde ligga lite längre i sängen den här morgonen! Absolut inte! Slog upp mina blå strax efter klockan sex och sedan var det kört. Kunde förstås inte somna om, låg en stund och försökte men men ...Hade alldeles för många tankar i huvudet för att kunna göra det.
 
Från det ena till det andra, läste en artikel nyligen att i en finsk vetenskaplig studie hade de kunnat visa på att lärare behövde ha höstlov just för att håla sig friska och orka med vårt utsatta jobb, mycket på grund av den stress man utsätts för på sitt arbete. Finland kan, men Sverige? Vi har mycket att lära oss av dem, precis som de lärde av oss en gång i tiden....
 
 
 
Nu ska ett av lånen fixas så jag var ju tvungen att ändå att stiga upp. Måste ju leta upp mina papper som det är en väldans oordning på sedan i somras då jag fixade för att golvläggaren eventuellt skulle komma. Och som kom först i augusti! Det var inte lätt att ordna med tiden för bankbesöket, jobbar ju jämt och kan ju inte direkt ta ledigt då jag har lektioner. Men nu är det också fixat. Hoppas nu att man får ordning på det här så småningom.
 
 
 
 
 
Någon som har saknat nytagna foton från mig? Inte! Bra! Jag har inte haft någon som helst inspiration eller någon som direkt har inspirerat mig till det, snarare tvärtom om jag nu ska säga något. Lite tråkigt att vara ute och känna att det inte är riktigt okej att fota bara för att det tar sådan tid! Får nog börja med ensamvandringarna igen för jag kan känna en viss saknad av att inte kunna fota när och det jag vill. För att inte tala om bloggandet! Men det får jag skylla på att jag har haft för mycket jobb de sista månaderna om jag nu måste skylla på något. 
 
Kram ♥
Finsk vetenskaplig studie, höstlov,
 
 
Oj, oj, oj nu är jag stressad! Hade helt glömt bort att det var städardag här ute på vår gård idag. Såg det då jag var nyss ut på balkongen! Men hur som helst så skulle jag inte ha kunnat vara med så särskilt länge eftersom jag har hur mycket pappersjobb som helst som jag måste bli klar med i helgen. Dessutom har min äldsta dotter varit här hos mig.
 
 
Hon och Gary var igår till Kungsträdgården och idag skulle de till Sergels torg. Jokkmokks samebyar visar upp samisk kultur men samtidigt är det också en protest mot den pågående gruvprospekteringen i Kallak, vilket engarerar min dotter. Gary var också intresserad av det här, För honom påminner detta om de problem indianerna i USA har.   
 
P.s
Fick nyss reda på att de hade varit över 900 personer som hade varit med och protesterat idag!
                                                                                                                                                D.s
 
Sergels torg, Jokkmokk, Kallak, gruvprospektering, vår gård, samebyar,
Ja, jag lever. Nätt och jämnt... 
 
 
 
Överlevt trots min mardröm, mitt privatliv som jag inte vet vad jag ska kalla det för och dessutom allt jobb som är just för tillfället. Eller tillfälle och tillfälle, kanske jag inte kan kalla det så eftersom det har varit så ett bra tag. Stressad till tusen är jag och hela tiden är det mer och mer krav som hänger över en. Det känns som om det aldrig vill ta slut, att de på något sätt ska försöka krama ur all must ur mig så till slut finns jag väl bara kvar som en urvriden trasa. Ungefär så och lite till känns det just nu.
 
Jag älskar mitt jobb, i vanliga fall, men just i denna stund  ... 
 
så gör jag det absolut inte! Funderar faktiskt på om jag ska söka mig till något annat. Ta ett break så att säga. Kanske åka uppöver och bara vara ett tag, låter inte alls så dumt just för tillfället. Far en massa tankar genom mitt huvud, alldeles för mycket och livet går just nu i allt för hög fart för att jag ska må bra. 
 
Är det månne så här det känns då man håller på att gå in i den berömda väggen?