Fick ett uppdrag av Gunsan att under fem dagar publicera vardagsbilder. Antog ju den, men få se om jag kan leverera. Tar  ju inte så mycket foton nuförtiden, tyvärr. 
 
 
 
Idag blev det ett foto av mina träningssaker jag använder varje dag sedan några veckor. Det som saknas på fotot är min I-pad där jag har träningsprogrammet jag följer. Träningsprogrammet är inte långt men effektivt och det brukar inte bara vara en gång jag gör den, vissa dagar gör jag den tre och fyra gånger. Då brukar det kännas rejält.
 
Upptäckte i våras vilken "hösäck" jag blivit. Inget sitter bra och jag tycker det väller ut lite för mycket här och var på kroppen. Och på något sätt så har kläderna jag använde förra sommaren krympt så jag har fått köpa mig en hel del nytt för att överhuvudtaget kunna anständigt ta mig utanför dörren. 
 
Det här "läsåret" har varit förödande för mig och mina besök på gymmet. Har blivit alldeles för mycket jobb och inget gym. Eftersom jag har en lång väg till jobbet har det oftast blivit så sent innan jag har varit hemma. Och då  helgen har kommit så har jag varit alldeles slut i kroppen om jag nu inte har haft med mig arbete hem. Det har blivit som en ond spiral som jag har haft fruktansvärt svårt att bryta. Jag har inte riktigt kunna bryta den än. 
 
Jag som hade kommit i gång så bra, men nu får jag börja om från början. Undrar ens om mitt gym finns kvar   ;)
 
Men jag skickade vidare uppdraget till min allra bästaste ungdomsvän Ingrid. Och hon antog det  ;)
 
 
Under ett x antal månader har jag läst en hel del böcker och denna sommar har jag läst väldigt väldigt mycket. Åh så skönt det är när man kan känna att man har all den tid som behövs för just det. Det som jag gillar allra bäst att göra. Läsa!
 
Det har ofta blivit så att jag samlat ihop en massa böcker under året. Någon av dem har jag läst men sedan har jobbet liksom tagit över all min tid och böckerna har blivit liggandes. Ibland är det också så att man behöver tiden för att läsa in sig på någon litteratur som har med arbetet att göra. 
 
Det har nog mycket att göra med att min syn har förändrats. Jag blir fort trött i ögonen och blir så lätt irriterad i dem. Behöver använda oftare läsglasögon nuförtiden, vad det än är jag läser. Borde även ha med mig dem då jag är i affären och försöker läsa innehållsförteckning och allt det andra som är skrivet med liten oläsbartext. Får väl helt enkelt skaffa mig en sådan där "senilsnöre" som de kallas. 
 
Men den här sommaren har det  blivit annorlunda. Orsaken är ljudböcker! Det har blivit lösningen för mig. Jag provade det redan för några år sedan då man gick med en CD-spelare och hade en massa CD-skivor att hålla reda på. Är nog bra att ha då man sitter i en bil, men jag har ju ingen bil. 
 
Men nu finns det ju en hel del appar med ljudböcker och som Telia kund fick jag ett jättebra erbjudande inför sommaren: två hela månader kostnadsfritt på Storytel. Jag har ju sedan förra hösten köpt böcker på Audiotekas app. 
 
Det har blivit både historiska böcker, hälsa men även en del romaner både romantiska och spänningsromaner. Sedan gillar jag ju biografier och ... Svårt att räkna upp egentligen, gillar nog lite av varje och är nog en allätare. Mycket i valet av böcker som jag märkt är att det beror mycket på i vilket sinnestillstånd jag befiner mig i just då. 
 
Just nu de senaste dagarna har jag läst ett flertal böcker av Katerina Janouch, före det blev det någon bok av Arto Paasilinna. Men en författare jag lärt mig gilla just nu är Jonas Jonasson. Ja han som skrev Hundraåringen som klev... har ju även skrivit Analfabeten som kunde räkna som jag måste säga att jag tyckte var bättre. 
 
Hur jag hinner? Jag har hörlurarna på mig varje gång jag är ute och går eller åker tåg. Hinner till och med lyssna på vägen till kvartersbutiken och sedan är det inte så dumt att lyssna då man går och lägger sig. Det är ju som att ha en alldeles egen godnattläsare. 
 
 
Läser just nu den senast utgivna boken om barnmorskan Ccilia Lund. 
 
 
 
 
Vad skönt det är att vara ledig. Att kunna fylla sina dagar med precis det man själv vill. Ja i vart fall någorlunda. Det har ju varit en hel del väntan på dessa hantverkare men nu är det bara glasmästaren som ska in här. Och om jag har förstått det rätt kan det bli en rätt lång väntan.De lär väl, hoppas jag, höra av sig innan de dyker upp.
 
 
 
Under de här dagarna har jag passat på att måla mitt vitrinskåp i köket. Vad det blev för färg? Vitt med frostat glas (påklistrat). Blev riktigt bra med det frostade glaset. Jag var tvungen att sätta något på glaset. Det gick inte att måla spröjsen på insidan eftersom de var limmade mot glasrutan. Förbättrat färgen på köksbordet och den här gången blev det mycket bättre.
 
Vet inte om jag skulle klara mig utan min I-pad. Den är så behändig. Tittar till och med film på den. Används nog  mer än både TV och datorn nuförtiden. :)
 
 Och för att fira att mitt kök är "nästan" klar blev det ju lite gotterigottgott till kaffet. 
Sedan har jag passat på att slösa eller det heter väl investera då man köper något till sin lägenhet. En ny spis med keramikhäll, vilket var nödvändigt. Den gamla spisens "före bästa datum" är nog för länge sedan utgången.
 
Den gamla spisen. Kommer foto på den nya senare ;)
 
Det gick ganska fort att få hem spisen. Beställde den från "tretti.se" på nätet och har bara bra erfarenheter av dem eftersom jag har gjort affärer med dem tidigare. Budfirman de anlitar har i vart fall mycket trevligare personal jämfört med dem Elgiganten anlitade om man nu ska säga något. 
 
Men jag kan konstatera att jag nu har skapat ännu mera jobb i och med spisbytet. Jag måste höja det så kallade grytskåpet som jag har på sidan om. Den blev ju absolut alldeles för låg. Måste klura lite mer på hur jag ska göra det. Det finns ju en hel del alternativ eller ...?  Och sedan har jag även börjat titta på det här med kaklet ute på internet, finns ju hur mycket som helst ... men det får absolut vänta ett tag. Ser bara framför mig allt damm och jobb det kommer att medföra. Om jag nu inte målar det...
 
Inta nu på måndag men nästa måndag åker jag iväg till min väninna i Oskarshamn. Jag hade lite svårt för att beatämma mig för HUR jag skulle ta mig dit. Den sura eftersmaken av  förra årets resa med Swebus gjorde att jag hade lite svårt för att direkt säga att jag tar bussen och sökte då istället efter andra alternativ. Man kan väl säga att det inte finns SÅ många alternativ. Visst, det finns ju tåg men då måste jag vara beredd på att byta ett X antal gånger och det gillas inte. Så det blev Swebus återigen. Hoppas att jag inte behöver ångra det och att det som hände förra året bara var en engångshändelse. 
 
Och sedan går färden norröver   ;)
 
 
 
 
Oskarshamn, Swebus, Tretti.se, norröver,