Att kärleken finns i luften som en av mina allra bästa vänner skriver i sin blogg kan jag bara hålla med om. Här är den det i vart fall.

Har haft lite svårt att tro på den, Kärleken. Jag har försökt att vifta bort det, samtidigt som jag intalat mig själv att kärlek, det kan man mycket väl leva utan. Och det tror jag säkert att man kan göra fortfarande. Men då den drabbar en, tar hela ens kropp och själ i besittning med både hull och hår då kan det vara svårt att vifta bort den.

 
Någon påstod att det betydde tur att fjärilar kom in i ens hus eller satte sig på en.
Då får vi hoppas att denna ger honom och mig tur i kärlek. Det behöver vi båda mycket av.

Med fjärilar i magen och känslan av att man nästan inte kan andas vid tanken på den andra personen. Då kan jag inte längre fortsätta att försöka lura mig själv att intala mig att fortsätta leva utan kärleken. 

 

Försöker att leva i nuet och tar vara på var sekund. Njuter, det är vad jag gör just nu!

Ha en riktigt skön och härlig dag!♥ puss & kram ♥Det har blivit några tidiga morgnar här ett tag. Kanske kroppen som omedvetet försöker ställa in sig för första jobbveckan som snart är här. I går vaknade jag redan vid fem-tiden! Och kunde absolut inte somna om. 

Ganska skönt att sitta på balkongen och höra allt vakna till liv. Ett gäng skränande kråkor flög över här mot nya äventyr. En väldigt högljudd alarmklocka som måtte även ha väckt grannarna, barn som var smågnälliga och inte ville till dagis, bilar som startades och säkert gasades iväg mot en ny arbetsdag på jobbet. Med andra ord en ny vardag dit jag också snart ska vakna upp till.Min tillvaro är helt underbar just nu, njuter och mår så gott, så det har inget med det i vart fall att göra att jag inte kan sova på morgnarna. Kryper gärna ofta tillbaka i sängen och ligger en stund till och myser efter det att jag suttit en stund på balkongen.

 

Om det är något som kanske är lite jobbigt just nu så är det väl i så fall språket. Har börjat att även drömma på engelska. Förhoppningsvis blir det väl bättre så småningom det också. Jag får helt enkelt se det som att jag lär och utvecklar mig i något jag kan ha nytta av senare i andra sammanhang.  

Allt är väl kanske inte helt frid och fröjd och jag har börjat fundera över om det någonsin kommer att kunna vara det.


Min mamma tillsammans med mina döttrar Jeanette och Jannice
och vår dalmatiner Benjamin

Min mamma bor ju kvar på orten som jag flyttade ifrån och det var och är jag innerligt glad för, för mina barns skull. Nu är jag även glad att mina barn finns där för min mammas skull. Hon har haft en mindre stroke och det kanske inte är hela världen, men för mig som bor 90 mil bort känns det lite jobbigt.

Min mamma börjar ju ändock vara lite till åren. 73 år fyllde hon i somras, inte för att man kan tro att hon är så gammal. Hon har alltid varit den där "fräna, tuffa, ungdomligt glada morsan" alla andra kompisar avundades att man hade då man var ung, på både gott och ont.

Nu är mamma hemma efter kontroll och röntgen och mår enligt henne själv som en prinsessa. Morgondagens dans såg hon fram emot att få gå på med hennes väninna som tydligen skulle dyka upp hos henne i kväll. Jag får nog vara glad om jag ärvt hälften av hennes energi så att jag också får vara pigg ha den energi den dag jag är lika gammal som hon är idag. 
Ha en skön och mysig fredagskväll!

♥ Puss & Kram ♥Det blev två veckors bortovaro härifrån, längre tid kunde jag inte hålla mig. Kliar så in i bomben i min fingrar av skrivarklådan.

Händer ju en hel del i mitt liv just nu och börjar jag inte skriva nu kommer jag väl att glömma bort hälften av vad som händer och sker runtikring mig nu.

Det jag nu först och främst tänker på är det tragiska som skedde i Norge. När något sådant här sker antingen det är här hemma i Sverige eller i något annat land, väcker det en rädsla hos oss var och en och det är ju oftast det dessa gärningsmän/våldsmän är ute efter. Det må vara en Ali eller Peter, spelar roll de är alla ute efter samma sak. Rädslan! Ett effektivt sätt att få människor att sluta sig inom sig själv och öka misstänksamheten mot allt och alla.

Någon dag efter händelsen i Norge var jag och min vän på väg ut. Nere i portuppgången stod det en stor röd resväska uppställd. Det var inte det att resväskan stod där som fångade vårt intresse, men då vi gick förbi. Ja ni vet hur man gör då man går förbi något, man slänger ett getöga på det. Och det var precis vad det var vi gjorde.

Och det var då vi såg det!!!

En röd tråd!!!

som satt fast i resväskans dragkedja och löpte därifrån upp efter trapporna!

Tråden var inte så kraftig så det var svårt att se den och det gjorde oss väldigt konfunderade och väckte vår eller rättare sagt min fantasi ... som skenade iväg, alldeles totalt.

Har nog kanske  sett lite väl mycket deckare och liknande filmer och serier.

Jag ringde direkt en av mina grannar som jag vet är med i styrelsen (och har koll på det mesta som händer och sker) och frågade om hon hade någon aning om vad det var för väska som stod i portuppgången. Jag ville ju absolut inte komma tillbaka hem från utflykten till en kanske totalförstörd eller rentav nedbrunnet hus. Ni förstår nu att min fantasi skenade totalt iväg.

Hon, grannen hade sett resväskan och hade också funderat över den, men blev lite orolig då jag berättade om den röda tråden, för den hade hon inte sett.

Det visade sig att den röda resväskan tillhörde en avhyst "icke betalande" gäst från en av lägenheterna i huset där jag bor.

Och eftersom ingen annan än jag och min vän lagt märe till den röda tråden blev det ju ännu en undersökning om vad det kunde vara för något. 

Det visade sig att den personen som var ägare till väskan ville skrämmas lite genom att få oss andra att tro att det var något speciellt med den röda tråden. Han hade dragit den röda sytråden från lägenheten ned genom trapphuset ända fram till resväskan. Där han hade knutit fast den i resväskans dragkedja. 

Om inte händelsen i Norge hade skett någon dag tidigare, tror inte jag att någon av oss hade reagerat på den där röda tråden. Inte så direkt i vart fall ...

Ha en underbar dag!
Ska ut på ännu en utflykt i vår vackra omgivning!♥ Kram ♥