Jag blev hemma heeela veckan, ska inte till jobbet i morgon heller. Börjar tro att jag har lite känning av utbrändhet, börjar må illa bara jag tänker på jobbet och det är inte ett bra tecken. Hände något liknande då jag flyttade ner till Stockholm på mitt första jobb som lärare. Det var en jobbig klass för mig som då inte hade jobbat så många år ( ca 4år) som lärare och absolut inte hade erfarenhet eller haft den här typen av problem någonsin tidigare i de klasser jag hade jobbat i där uppe i Piteå. Och då hade jag jobbat mest i mellanstadiet och väldigt mycket på högstadiet. Där det även kan vara tufft trots att det är där uppe. 
 
På den skolan i Stockholm jag började jobba i hade de en väldigt duktig kurator som även vi lärare kunde nyttja och gå till då vi hade det jobbigt i klasserna. Min klass gick hos henne gruppvis. De hade mycket att bearbeta och hon gav mig många tips om hur jag kunde jobba med det i klassen, oftast gjorde vi övningarna med gruppen hos henne en gång innan vi gjorde det själva i klassen. Super måste jag säga att det var.
 
 
Då var jag ännu gift och pendlade varannan vecka hem till Piteå som också kanske var en bidragande orsak till min stressade tillvaro som inte blev bättre av att klassen sedan också hörde till den jobbigaste klassen på skolan. Måste poängtera att de inte bara var tillsammans med mig de var jobbiga. De hade slitit ut tre lärare före mig. Två hade slutat på skolan, en vad jag vet just på grund av klassen. En jobbade kvar på skolan fast i en annan klass och med lite andra åtaganden.
 
Jag kommer ihåg att efter sportlovet som jag hade spenderat uppöver hemma med min familj började jag plötsligt må så illa där jag satt på flyget ner till Stockholm då jag tänkte på att jag nästa dag skulle till jobbet. Tur att de hade dessa små papperspåsar för jag var tvungen att sitta med den hela vägen. Jag spydde inte men känslan av att det skulle komma upp när som helst hade jag hela tiden. Flygvärdinnorna kretsade kring mig som flugor och frågade flera gånger hur det var med mig.
 
Tala om känslan då jag äntligen var hemma i min lägenhet, nog för att jag fick ropa på ulrik, men jag var hemma i min egen toalett. Var förstås tvungen att ringa och sjukanmäla mig till skolan dagen därpå.
 
Då jag återkom till skolan pratade jag med kuratorn och hon trodde inte riktigt på det där med magsjuka. Hon sa att jag helt enkelt hade visat symptom på att "gå in i väggen" och tyckte att jag skulle ta de tecknen på allvar. Vi hade några givande samtal och jag fick ta det lite lugnt. Jag överlevde resten av terminen utan att bli sjuk något mer. Och det måste jag säga att det berodde nog mycket på dessa samtal med kuratorn men även på alla dessa underbara kollegor jag hade där som verkligen ställde upp och gjorde tillvaron lite lättare. 
 
Nu har jag ju jobbat en hel del år inom skolan och har haft en hel del tuffa klasser, många klasser många gånger  tuffare än den här första klassen jag hade, så jag borde väl vara van. Eller? 
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
Just nu längtar jag efter att få skriva något roligt och upplyftande här på bloggen för det var ett tag sedan men istället får jag skriva om sjukdomarna som avlöser varandra som på ett löpande band, om det inte är förkylning så är det magsjuka och är det inte det så är det allergier. Bara som sagt var eländes elände. Vet inte om det har med åldern att göra att sjukdomarna liksom tycks fastna på en som kardborrar. För min del verkar det här året nog gå mot ett rekordår i att vara sjuk. 
 
 
 
Vet inte om mitt problem med magen nu är att jag har magsjuka, har sprungit på toan och ropat på Ulrik, eller om det är en reaktion på alla halstabletter och slemlösande medel jag har tagit nu under en tid. I vilket fall som helst har jag inte orkat gå till jobbet. Vem orkar det när man inte får sova på nätterna och sedan springa på toan stup i kvarten. 
 
Min son åkte in på akuten igår, tog själv det beslutet eftersom han hade så ont i magen. Jag har någon gång tidigare nämnt om det här på bloggen att han har kronisk ulcerös kolit. Nu har de börjat undersöka om det kanske är Chrons sjukdom han har. De båda sjukdomarna tillhör i alla fall samma grupp av IBD (kronisk inflammatoriska tarmsjukdom) men Chrons sjukdom, om jag har förstått det rätt, är etter värre. Om man nu kan uttrycka det så.
 
Sonen har varit lite si så där under ett tag med ganska många skov, så därför känns det skönt att han ligger inne just nu. För var kan man bli bättre omhändertagen och omskött än på ett sjukhus där han har tillgång till teamet som håller på just med hans sjukdom. De var oroliga för att det kanske hade gått hål på tarmen men det visade sig bara vara ett skov den här gången också. Känns lite lugnare i mammahjärtat ❤️.
 
 
Inte roligt väder utanför mitt fönster, regn och snö om vartannat. Så det är lika bra att jag går och vilar mig en stund igen, får inte sova så mycket på nätterna både på grund av hostan (lite bättre) som nu också fått sällskap av magen. Ska inte till jobbet i morgon men hoppas på att orka återgå till det normala på torsdag. 
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
Hittade på nätet. 
 
... blev det fredag! Det har verkligen inte varit min vecka (har det överhuvudtaget varit det den senaste tiden?) tåget har varit sen så gott som varje dag bl a var det obehöriga på spåret en dag. Vete fasiken vad de har att göra på spåren, är så j*la less på det. Som jag tycks vara på en massa annat just nu. 
 
Vet inte, men det tycks ha gått troll i det här med att de lägenheter jag ska gå och titta på blir avbokade i sista minuten. Idag till exempel skulle jag ha varit och tittat på en lägenhet på Söder efter jobbet. Jag hade planerat att jag skulle stanna kvar på jobbet och dona på för att slippa åka hem. Finns ju alltid något man alltid ligger efter med.
 
Då jag satt och skrev plingade det till i min telefon. Lägenhetsvisningen avbokad på grund av sjukdom och det kan man ju inte säga något om, men som slutkläm på meddelandet hade de skrivit att de har kommit på andra tankar och kommer mest troligen inte att hyra ut sin lägenhet. De behövde tänka efter lite till och att det hade inte något med mig att göra. Jag hoppas verkligen att de har meddelat lägenhetssajten detta.
 
Kan bara konstatera att det nog inte är meningen att jag ska hitta mig någon lägenhet att flytta till. Det verkar inte vara något större problem att få hyra ut min för det droppar in en massa ansökningar på den, men vad ska jag nu svara dem? Har ju varit tvungen att meddela redan tidigare till några att det har blivit fördröjningar på grund av problem för mig att få mig en ny lägenhet att hyra.
 
 
 
Till råga på allt elände är det städdag ute imorgon i föreningen och som jag känner mig nu så kommer jag inte att kunna vara med, för nu är allergin nästan värre än någonsin. Lövsprickningen är ju i full gång och det känns minsann i både ögon näsa och hals. 
 
 
Nu ska jag krypa ned i min goa sköna säng och glömma allt elände och försöka drömma något vackert, kanske det känns bättre i morgon. Det är ju helg och man är ledig från jobbet.
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 Ps. 
Hittade en ledig lärartjänst där uppe som jag ska söka på så jag kanske inte behöver en annan lägenhet trots allt. Ni håller väl tummarna? Ds