Så den utlovade fortsättningen på gårdagens dagbok fortsätter nu. Eller kan man kalla det dgbok då man skriver den dagen därpå? Ska nog fundera på saken, men inte nu. Nu ska jag skriva eller kanske inte skriva egentligen, det blir nog mer foton än ord. Åh ja, några fler ord än bara några lär det nog bli om jag känner mig rätt...

Efter duschningen så var jag redo för Kungsan. Det var en hel del folk på stan men ändå inte så mycket som jag trodde att det skulle vara.

Det jag undrar över; Har plattan krympt sedan jag var där på 70-talet. Som jag kommer ihåg den, var den JÄTTELIK! Bara rutorna ser ut som de gjorde. Skulle också tro att samma typ av människor även också nu håller till där...
Tur att det fanns något som lyste upp då solen försvann...
Byggkranar överallt. Det sägs och det märks att det byggs överallt runt om i Stockholm nu. Jag vill minnas att på 70-talet fanns det också en hel del byggkranar i stan. Byggs nog för jämnan här.
Nu närmar vi oss Kungsan men först ...

REKLAM
...Vilken reklampelare. Han stod mest och pratade i telefonen och stod desutom mest vänd mot gatan!
Hmm, kom och tänka ...han kanske hade rast!NK-huset, kanske inte ett måste på bild från Stockholm idag Anno 2012. Men nu hamnade den i varje fall här.
Som ni ser, inte mycket folk. Kanske molnen som täckte solen tidvis höll folket borta eller så kanske de jobbade. Inte alla som kanske kunde njuta av en "klämdag".
Och där människor finns äter, dit kommer ju även alla dessa fåglar duvor, måsar ...
Något som kan göra mig tokgalen är när barnen, näe egentligen inte barnen, men på deras föräldrar då de inte hindrar barnen att jaga dessa fåglar. De sitter bara där och skrattar och pekar eller överhuvudtaget inte bryr sig medans deras barn springer runt runt jagandes  alla dessa fåglar som flyger korsan och tvärsan och nästan flyger upp i ansiktet på en.
Tycker överhuvudtaget inte om att de jagar fåglarna, om jag ska vara ärlig.Den här balkongen som fanns på ett av usen mittemot Kungsan skull inte jag ha sagt nej till, inte ens till platsen där den är.

Och så lite romantisk historia. På parkbänken till höger i bild fick jag min första kyss av Gary, efter några intensiva dagars dejtande. Juli, sommar sol och värme var det då och väldigt romantiskt.

Nu får det vara slut för idag.
Phuu, det här var jobbigare än jag trodde ... att lägga in fotona tog ju en hel del tid. Ni får vänta tills i morgon på fortsättningen. Ska iväg och göra lite andra saker nu.

Ha det så bra!

Kram ♥


... går det ihop?

Igår blev det en film igen! Då tittade vi på denna:... och faktiskt, den var riktigt bra och med ett slut som blev en överraskning för mig eftersom jag inte hade hunnit läsa vad egentligen den handlade om. Sorgligt slut på sätt och vis men förmedlade ändå att man ska ta vara på de stunder som man får. Älltså, leva här och nu.

Läste i Metro om en tävling eller om det nu var någon utmaning av något slag, måste nog gå in på Metro och se vad det egentligen handlade om. Det jag kommer ihåg var att man skulle dokumentera sin vardag, fest, vägen till jobbet osv. Liksom en dagbok av den tid vi lever i nu. Men som sagt ska nog kolla upp det bättre.

Tyckte i vart fall att det var en kul idé och ju mer jag tänkt på det så har jag nog kommit fram till att jag ska försöka fånga min vardag i foton, rakt upp och ned. Kanske ni får följa med i en del av det. 

Idag var det min första dag med det få se hur länge jag fortsätter. Tar sin lilla tid.Idag blev det till att stiga upp tidigt. Tvättstuga klockan 7.00 och det gäller att komma i tid för annars är risken att någon norpar den. Och det är inte gjort i en handvändning att få sig en tid, inte då i varje fall den närmaste tiden, ganska fullbokat med andra ord. Innan jag går till tvättstuga måste jag ju bara ha mig en kopp kaffe, Kaffemoster som jag är. Blev även att läsa en gammal Metro från i onsdags och faktiskt att det handlade om en tjej från Västerbotten och hennes bloggande. Intressant läsning.Klockan var två minuter i sju då jag gick ned till tvättstugan. Gary fick fortsätta sova. Jag var riktigt snäll med honom, eller hur! Annars är det faktiskt han som för det mesta nu förtiden tar hand om tvätten.Första maskinerna laddade och jag kan gå upp igen och ta mig en andra kopp kaffe i lugn och ro. Borde ju egentligeen äta en ordentlig frukost, men klarar inte av det så här direkt på morgonen. Andra tycks i vart fall kunna det.Sedan blev det att vänta en stund. Gick ned och satte mig utanför tvättstugan. Det är så bra att de har en så kallad parkbänk just precis utanför porten. Och vad spanade jag på?  Kan ju bara konstatera att visst är sommaren här, kanske inte riktigt vädermässigt än men cykelmässigt...Annat jag spanade på var ju så klart fåglar! Vad annars? En trastunge som satt och ropade efter mat satt på gräsmattan. Mamman var ju på väg, men fick tydligen syn på mig och tog mig nog som ett hot, för hon tvärvände upp i luften... och ungen blev sittande där en stund. Säkert lika förvånad som jag. En  annan liten fågel pickade frön, förmodar jag, bredvid våra blombänkar som vi har här.
Ja, och sedan var ju tvätten så gott som klar och jag fick städa och torka av maskinerna. Undras om Gary gör det, måste nog kolla med honom....När jag sedan gick ut på balkongen för att pusta ut efter tvättstugan bröt det ut lite dramatik ute på parkeringen. En ekorre dök upp och orsakade upploppstämnng bland fåglarna. Ja kanske inte hos alla, men trastarna hördes och syntes mest. Nu förstår jag helt plötsligt varför jag inte sett till några ekorrar här på gården.Nu har väl ungefär halva dagen gått och vi har tänkt oss in till stan och Kungsan. Men först en dusch för mig.

Återkommer kanske med fortsättningen av min dag...
men tills dess ...

Ha en bra dag!

Kram ♥


... kan man ju tro att jag fått eller?
I morse då jag satt på balkongen hörde jag hackspettens hackande (?). Lät verkligen mycket med bra resonans. Började fundera på var den hade kunnat hitta ett sånt bra träd bland alla ungtallar som växer här bredvid hyreshusen. Helt plötsigt ser jag en fågel vid en av holkarna som jag kan se från min balkong. Jag har försökt att hålla koll på holken ifall att någon fågel skulle flytta in i den, utan resultat ända till idag.Då jag tittade närmare så såg jag att det faktiskt var hackspetten som satt där och hackade. Inte vet jag om den försöker göra hålet större för att flytta in eller om den faktiskt använder den som en resonanslåda för att få bättre ljud. Men den satt där ett bra tag, tog sig till och med lite pauser då och då för att putsa sina fjädrar såg det ut som. Jag hade gott om tid med att fota den, vilket inte alltid kanske är fallet då det gäller fåglar.Efter ett tag kom det några småfåglar flygandes till björken som står en liten bit ifrån min balkong. Och då talar vi om små fåglar som inte alltid är så lätt att se bland all löv. De satte igång med vådliga trapetsövningar bland de tunna små kvistarna i björken.Ibland hängde de runt utav upp och ner, allt för att få tag i de frön de nog var ute efter.Ja, jag blev helt facinerad av deras akrobatikkonster. Det här har jag aldrig tidigare sett eller så är det väl bara så att jag aldrig tidigare kanske riktigt tittat.Sen kom ju trastarna igång. Hjälp vilket revirtänk de har, inte många fåglar som tar sig förbi dem om de bestämt sig för det. Det var nästan så att man själv kände sig granskad för om man skulle bli godkänd eller ej för att få sitta där man satt.Det är verkligen livat här utanför min balkong och det är absolut inte mina grannar som står för det utan fåglarna och de bjuder på ett skådespel utan dess like varje morgon, middag och kväll. Faktiskt ett rent nöje att sitta på balkongen och se detta skådespel.

Utom möjligtvis riktigt tidigt på mornarna då man kanske tänkt sig att sova en liten stund till. Kan bara säga, tro mig, det är inte det lättaste att somna om då de satt igång med sitt kvittrande och tjattrande.

Oj,oj vad tiden springer iväg fort ibland. Nu dags för dejten med J.B.

Kram ♥