Då var jag på väg. Nu är det bara att koppla ned i ett par timmar. Finns ju inget annat vettigt att göra på en buss, ja möjligtvis att skriva inlägg i min blogg. Det är väl ett vettigt sätt att fördriva tiden på, en stund i vart fall. Vete gudarna när jag har tid för det  nästa gång.
 
Det blev en lite hektisk morgon, ja ni som känner mig tror säkert att jag nu har varit den där obotliga tidsoptimist jag vanligtvis är. Men så icket den här gången. Steg till och med upp en timme innan väckarklockan ringde.
 
När man ska iväg så här så är det mycket som ska klaffa. Vill ju inte att det ska se ut som en svinstia och helst nu när lägenhetsvakten ska bo här. Kom ju på att jag måste ju bädda rent och en massa annat som jag alltid kommer på i sista minuten att det måste göras. Det är ett typiskt drag för mig. 
 
 
Nu får vi hoppas att bussen inte blir försenad eller att jag råkar ut för någon otrevlig chaufför. Än så länge är chauffören okej, såg ut att vara riktigt trevlig och log faktiskt då han kommenterade att jag skulle till Oskarshamn. Jag ska inte ta ut något i förskott, får tänka positivt och hoppas på att då de har chaufförsbyte i Norrköping kommer en lika trevlig chaufför. Det är väl inte för lite att önska sig. 
 
 
 Det som var otroligt kan jag tycka, var att ett av barnen i familjen som klev på bussen före mig kommenterade att hoppas att den här chauffören är snällare. Reagerade inte först så nämnvärt på det men när pojken envist fortsatte prata om den där chauffören som inte hade varit så snäll började jag lysstra till vad han sa. Lill killen fortsatte envist att tjata om detta då pappan till slut  utbrast och sa att det var ju något som hände för säkert två år sedan.
 
Självklart hajade jag till vid den kommentaren, nästan så att jag höll på att falla av bussen ( stod i trappen in till bussen). Kunde det vara så att vi hade åkt med samma busstur då för två år sedan ( den jag skrev ett inlägg om).  Pappan pushade på så att killen gick vidare in i bussen och med tanke på hur irriterad pappan verkade så ville jag inte fråga dem om något. Men nog är världen liten, ibland. 
 
 
Nu har jag kommit fram till Gunsan, vi har ätit och druckit gott. Resten av resan gick bra. Den nya chauffören var okej, men Wi-Fi på bussen var under all kritik. Tala om att jag nästan fick hjärtstillestånd då hela inlägget försvann då jag var nästan klar med den.  Så småningom kom den tillbaka. Men var omöjlig att skriva på. Det är därför jag nu sitter här och skriver klart det här inlägget.
 
I morgon bär det av vidare och  i år ska vi inte snurra runt i en massa rondeller och hamna i Falkenberg istället för i Halmstad. 
 
Kram 💞
 
 
Jag har ju berättat att jag ska hälsa på min vän i O nu under semestern. Igår var jag in och kolla vilka tider bussen går och berättade för henne vilken tid jag hade tänkt åka och om det passade henne. Hon svarade att det passade henne, men undrade när jag skulle komma fram. Jag skrev att jag skulle skriva till henne om det senare. 
 
Jag gick in på sidan igen kollade vilken linje och jämförde hur olika långa resorna var och sedan kan jag inte svara för vad jag gjorde. Vad jag vet så beställde jag biljetten. Sedan började jag skriva på inlägget Smuts i bloggen. Tyckte bara att det var konstigt att ingen smssignal kom, men glömde bort det vartefter mitt skrivande framskred. 
 
Då jag gick och la mig i natt så hade jag glömt det helt. 
 
Jag har haft tvättstuga idag gått och plockat lite här hemma så att det ser någorlunda ut då min lägenhetsvakt  kommer och sedan kan det vara skönt att ha det mesta gjort eftersom jag kommer att åka uppöver nästan direkt då jag kommer tillbaka. Vet ju inte riktigt när jag återkommer från O men i vart fall senast första veckan i juli.  
Jag berättade ju att det blir en del resande för mig i sommar. Vet ju inte än vart resan går då jag kommer mig till O. 
 
Vi har i alla fall bestämt oss för att inte fastna i varenda rondell den här sommaren, vilket var förra sommarens fadäser som vi har skrattat en hel del åt under den kalla vintern. Om vi nu fixar rondellerna i år vad är det vi kommer att få skratta åt i vinter. För jag tror inte att vi två kan klara oss ifrån att det inte händer någonting för det gör det alltid lika säkert som Amen i kyrkan. 
 
Plötsligt kom jag ihåg efter tvättstugan. Biljetten!! Måste ju kolla vad som hände med biljetten igår. Jag gick in på min email. Inget där! Kollade mina sms från igår. Inget där heller! Kunde ju bara konstatera för mig själv att jag nog i alla fall inte hade beställt någon biljett dagen före. Bara trott att jag hade gjort det. Kan höra min mormors röst säga "att tro det gör man i kyrkan". 
 
Phuu, jag fick mig en biljett fastän jag var i sista minuten. Det brukar alltid vara fullt på dessa bussar, fråga mig. Varenda gång jag har åkt dit så har det varit "knökafullt". Ni kan ju läsa om en av mina resor dit i ett av mina inlägg här i bloggen. Den resan gjorde att jag allvarligt funderade på att bojkotta Swebus helt och hållet. Det var en av de otrevligaste resor jag någonsin gjort som jag kan minnas. 
 
Nu har jag också meddelat min lägenhetsvakt när jag åker så inte lägenheten behöver stå tom. Gissar att den inte behöver göra det mer än någon minut 😊.
 
Få se när jag har tid att skriva nästa gång. Jag har fått mitt inlägg godkänt och ett nytt uppdrag att fundera på hur jag ska ta mig an den. Fattar inte var min uppdragsgivare får sina idéer ifrån  för den här var inte heller så enkel. Men men efter en tids funderande kommer jag nog säkert på något och den här gången ska jag försöka mig på att få det på foto och inte så mycket text. Undras om det går. 
 
Ha det!
 
Kram 💞
Swebus, Oskarshamn, lgh vakt, uppdrag,

 

Då var det dags för mitt uppdrag. Den här gången har jag valt att inte använda mig av foton eftersom jag inte har haft den tiden för att göra det så istället kan jag väl skriva lite istället om det nu blir godkänt med det.
 
Om man nu ska skriva om smuts måste man väl kanske först definiera det. Vad betyder eller står ordet smuts för? Det är  definitivt ett substantiv i den formen och betydelsen är orenlighet, lort; släpa eller trampa något i smutsen skymfa förhåna.
 
Definitionen för smuts är oönskade ämnen exempelvis damm, lera etc. Alltså något som gör att något inte längre upplevs som rent och fint. Allt enligt Ordboken som jag hittade på internet, var annars. Själv tror jag  att det även kan vara så att det någon uppfattar som smuts kanske av någon annan upplevs som något helt annat.  
 
Barnsligt, ja kanske men jag skulle då definitivt inte vilja ha ordet smuts som namn i Sverige med tanke på ordets betydelse. Men ute i världen är det en helt annan sak Där är säkert betydelsen av ordet en helt annan sak. Det fanns en man i Sydafrika som hette Smuts i efternamn, Jan Christian Smuts (1870-1950) och han var både general, politiker och premiärminister. Det ni!
 
Jag hittade faktiskt också en bok med titeln "Smuts" skriven av Katarina Wennstam som är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Tydligen både obehaglig och provocerande. Ska nog kanske läsa den endera dan. Tänk vad mycket man kan hitta med hjälp av en dator. En dator kan väl inte vara smuts eller?
 
Jag fick många tankar och bilder i huvudet då jag fick uppdraget "smuts". Det första som dök upp i huvudet var "Fem smutsiga små fingrar". Ni som är så gamla som jag kommer kanske ihåg "The Osmond brothers", det var vad de kallades då, när de besökte programet Hylands hörna (tror att det var det programmet) och sjöng just den här låten på bruten svenska. De flesta tjejerna blev sååå kääära i Donny den yngsta brodern. Han var ju sååå söööt. Jag tyckte att brodern som hette Jay var sötast. 
 
Tänkte först att jag skulle ta ett foto på min hand full med jord då jag planterade mina blommor som jag hade tänkt ha på min balkong. Men nu blev det inte så eftersom jag har bestämt mig för att i år blir det inga blommor där. Ska iväg på så mycket nu i sommar och har ingen som direkt kan sköta om dem, inte något man kanske begär av några som bara är tillfälligt här och har annat roligare att tänka på. 
 
Då när det inte blev något foto av det tänkte jag att ett foto på all skit som kommer ut ur bilarnas avgasrör måste väl bli bra. Jag kom ihåg att jag någon gång sett hur det som har droppat ur avgasrören då de har stått och gått på tomgång, men det var ju ett tag sedan.
 
Tydligen var det väldigt längesen för nu har jag varit runt och tittat på bakdelen på en massa bilar och inte har jag sett något, knappt att man ser avgasrören på bilarna nu för tiden. Ibland då jag har gått omkring bland bilarna har jag sett att några personer tittat lite undrande på mig, kanske de har trott att jag skulle försöka sno någons bil eller så... 
 
Jag småler då jag tänker på vad de skulle ha sagt om jag hade talat om vad det var jag var ute och tittade på. Säkert "knäppskalle!".
 
Och inte kan jag heller ta ett foto på vårt jordklot, den som vi verkligen håller på att dränka eller snarare sänka med all vår smuts, både synliga men även icke synliga för ögat. Det finns ju ett otal filmklipp från naturen där olika skräckscener filmat vad vår smuts gör och förorsakar ute i vår natur och våra djur. Det sista filminslaget jag såg var på Fb för ett tag sedan. Filmklippet visade fruktansvärda scener på vad all vår plast gör mot våra vilda djur och fåglar. Det tog riktigt ont i kropp och själ och då ville jag bara gråta.
 
Vilken plåga har inte alla dessa djur gått igenom innan de dog. Det på grund av vårt smuts som i det här fallet är plast av olika slag, synlig men även det som vi inte kan se med blotta ögat. Hur många fler djur och fåglar kommer att få lida och hur länge till kommer det att få pågå?
 
Så det spelar ingen roll om det antingen är något microskopiskt pyttepytte litet eller något enorm stort så kan det kallas smuts därför att de är oönskade ämnen som gör att något inte längre upplevs som rent och fint. 
 
Då var det uppdraget utfört. Hoppas att det blev till belåtenhet. Dags för ett nytt eller ...
 
smuts, damm, oönskade ämnen, ämnen, fem smutsiga små fingrar,