Andra arbetsdagen slut och inga problem med att komma i tid till jobbet eller i någorlunda tid hem. Så skönt det är när tågavgångarna bara fungerar. ursäkta om jag upprepar mig, men nog måste de väl börja göra något åt Stockholm Södrastationen. Fy vad det är tråkigt där, luktar illa och då det regnar så mycket som det har gjort senaste tiden rinner det vatten utefter golven och droppar från taket. Det här med att det droppar från taket är inte så trevligt alltsedan det konstaterades , tror att det var förra eller året före, att en del av det som droppade kom från läckande avloppsrör. Blää!!!
 
Nu till något trevligare samtalsämne. Fick deklarationblanketterna idag och blev så glad att det inte heller i år blev något minus, utan det blir några tusen plus i kassan någon gång i juni. Passar mig bra, så då är semestern räddad i år också. Ska in ganska omgående på Skatteverkets sida och godkänna deklarationen så fort jag har kollat alla siffrorna så att jag är säker på att jag inte glömmer bort att göra det. Vill ju ha pengarna så fort som möjligt i juni. 
 
Tänk vad enkelt det är att deklarera idag om man jämför med hur det var förr då man varje år satt och kliade sig i huvudet och räknade och kollade och väntade på olika typer av inkomstbesked. Det jag kan sakna var den tiden jag bodde i Stockholm i slutet på 70-talet. Då vi hade deklarerat gick vi till Skatteskrapan på Götgatan och väntade in i det sista innan vi lämnade in deklarationen. Och vi var inte ensama om detta, det brukade samlas en hel del människor där som hade gjort det till en årlig tradition. Undrar vad de började göra då det upphörde brukar jag fundera på ibland.
 
I kväll ska jag och jag menar det, komma mig i säng tidigt. Har varit trött hela dagen och mina ögon både rinner och värker. Det var någon på jobbet som sa att det kanske är pollenallergi jag har fått. Så efter jobbet gick jag till Apoteket och där rådde apotekaren mig att först pröva med ögondroppar och nässpray och om det inte hjälpte så fanns det receptfria tabletter att köpa som han ansåg var bra. Jag får väl hoppas på att det räcker med det jag köpte. Inte är det billigt med medikament för allergiker kan jag konstatera efter det här besöket. Men är det ett måste så är det ...
Första arbetsdagen avklarad och nu bara tre arbetsdagar kvar innan påsklovet startar. Vädret ser ju inte så lovande ut för veckan så man får hoppas att finvädret kommer med lovet.
 
Ska stanna i Stockholm under lovet, hade ju tänkt mig norröver men som omständigheterna är blir det inget av med det. Tråkigt tycker jag men får väl hitta på något så att jag står ut med det. 
 
Kommer ihåg då vi var barn så brukade mamma och hennes man ibland hyra en stuga utanför byn där han kom ifrån under påskhelger och sportlov. Vi brukade vara flera familjer som hyrde där. Stugan var en så kallad långstuga så flera familjer kunde bo där samtidigt. Samma stuga som då jag tog mig ett snö(!)bad efter bastun som jag berättat om i ett tidigare inlägg ( minnesglimtar). 
 
För att komma till denna stuga vintertid var man tvungen att åka skoter eller åka skidor. Det var en ganska lång väg att åka men det var det värt. Kommer ihåg att denna skoterfärd bara den kunde bli ett rent äventyr för oss barn. Vi var oftast flera barn som fick samsas att sitta på en skoterpulka och det hände allt som oftast att vi föll ur då det blev backigt och skoterpulkan kanske inte alltid riktigt hängde med i svängarna. Vi tjöt av skratt och tyckte bara att det var kul och ville gärna att det skulle hända igen, kanske att vi ibland gjorde det i enkom bara för att det skulle hända igen. Tror inte riktigt att de vuxna tyckte att det var lika roligt. 
 
Då man kom fram till stugan hade man alltid brått in i sovrummet för att "paxa" sängplats, för visst ville man sova högst upp i våningssängen. Det var ganska mysigt när man sen kom in i storstugan och köket och de vuxna hade gjort upp eld i både den öppna spisen och köksspisen. Det sprakade härligt och luktade så gott. Det luktade helt enkelt lov.
 
Vi barn fick hjälpa till med det vi kunde och sedan fick vi gå ut och leka i snön. Jag kommer ihåg att jag alltid tyckte det var så härligt med all denna vita snö som bara låg där och glittrade så fint i solskenet. Det var precis som bilderna på julkorten. 
 
Det var inte mycket vi var inne i stugan, för det mesta var vi ute på isen och pimplade, men jag tror att vi barn mest lekte omkring och väntade på att vi skulle få grilla korv eller halstra fisken de pimplade upp. Ibland fick vi provköra skotern ute på sjön, vilket jag gjorde med skräckblandad förtjusning. Jag var nog inte lika förtjust i det som min yngsta lillasyster som mer än gärna satt på skotern än lekte med oss. 
 
När vi sedan kom in efter flera timmar ute gjorde mamma i ordning varm choklad ( inte o'boy) och smörade några husmansbröd som hon delade på mitten så att man kunde doppa dem i chokladen. Det var grejer det. Mmm... kan känna smaken av det än nu när jag tänker på det. Varför gör jag aldrig det nuförtiden?
 
Men det jag bäst kommer ihåg var då vi lekte i sovrummet. Det fanns några höga garderober och dessa fick vara hästar som vi red vilda ritter med. Vi lekte för det mesta " cowboys och indianer". Konstigt att garderoberna höll och inte brakade omkull för det ska ni veta att de gungades hej vilt med dem då vi jagade vilt efter varandra.
 
När vi sedan gick och lade oss i sängarna var sängkläderna lite kalla och fuktiga, men vad gjorde det, då kröp vi oftast ihop flera i samma säng och somnade. Oftast hade vi alla gått till sina egna sängar innan morgonen kom för att det blev för varmt till slut. 
 
De är minnen man minns med välbehag. Önskade att många fler barn idag skulle få uppleva något sånt.
 
 
Stuga, skoter, varm choklad, snö och is, skoterfärder,
 Kunde inte sova, så jag har varit uppe ett par timmar nu. Suttit och läst en del bloggar och varit in på andra saker ute på nätet. Så lätt det är när man har en dator att ta sig ut till nästan allt vad man vill. Tänk om det skulle vara samma sak med att resa ut i världen. 
 
Jag har alltid gillat att resa, viljan att se mig omkring i världen har alltid funnits inom mig, men av många olika anledningar har det inte blivit så många resor, förutom de jag gjorde i ungdomen. Då var jag runt mycket i Europa, längre kom jag inte medans mina två vänner från Stockholmstiden gjorde lite fler och längre resor.
 
En åkte till Sydamerika, vilket vi från början var tre om att planera. Det var allas vår ultimata drömresa så att säga. Visserligen åkte min andra vän inte längre än ut i Europa för sig själv men där träffade hon sin man, australiensare, Nu är hon gift och bor i Australien sedan många många år. Träffade henne, hennes man och lilla dotter då de var på besök till Sverige men det är nästan 30 år sedan. Herregud vad tiden går fort!
 
Jag har några ställen som jag fortfarande drömmer om att någongång i livet få åka till. Att luffa runt i Sydamerika är för längesedan borttagen från min lista, men jag har några andra ställen som är mer lockande just nu. Irland är ett, tänk att få rida där på hedarna eller kuska runt och bara få se allt det som jag bara fått se på TV, inbillar mig att det ska vara både storslaget och väldigt mycket grönt.
 
Island är nog det land som har legat allra högst på listan i många år för mig. Islandshästarna med deras fyra gångarter, geishrar (?) storslagen natur och så bara denna historia som hör så mycket ihop med oss. Men nu har Island faktiskt fått en konkurrent om den platsen jag väldigt väldigt gärna skulle vilja se i verkligheten och det är saltöknen i Bolivia. Halkade in på en bloggsida där hon beskrev stället som " Heaven on earth" och visade upp helt hänförande vackra foton därifrån.  Måste bara ses, är svårt att beskriva. Jag är helt betagen!  
 
Försökte lägga länkar här men det gick inget vidare, men gå in och sök så.hittar ni en massa länkar om Bolivias saltöken med massor av helt makalöst vackra foton. På Wikipedia får du även till dig en massa historia. 
 
Ps. Det här inlägget blev aldrig publicerad i morse som det var tänkt. Varför?  Jag la mig för att vila mig och somnade om, sov några timmar till. Den här helgen blev en riktig sovarhelg ☺️ Nu kanske jag inte behöver sova ut så mycket då påsklovet börjar eftersom jag har gjort det så bra i helgen.
 
 
 
 
Bolivia, saltöken, drömmål, resor, Sydamerika,