Känner mig helt utmattad! Snacka om antiklimax!
 
Idag var det bestämt att  mitt kyl och frysskåp skulle levereras, Märk väl "skulle"! Mellan klockan fyra och nio i kväll med ett samtal en halvtimme innan de skulle dyka upp. 
 
Så jag har jobbat på här hemma och farit runt som ett skållat skinn. Inte visste jag att det var så j*la mycket is i min frys och att det skulle ta sådan tid att frosta av. Var ju tvungen att vara beredd innan fyra. Ja, jag hoppades väl på att få den så snabbt som möjligt.
 
Mycket jobb med att plocka ut alla matvaror ur både kyl och frys. Hur mycket mat man har i en kyl och frys! Har väl adrig riktigt tänkt på det tidigare. Faktiskt att det var en del jag slängde iväg. Frostat av frysen, torkat ur kylen, försökt att placera matvarorna så att de skulle hålla sig fräscha i någon timme. I och för sig ganska enkelt med den kyla vi har just nu.
 
När jag sedan började se mig om i köket och hallen insåg jag att att köksbordet skulle vara ivägen, inte lätt när man har en liten lägenhet. Var tvungen att skruva av benen, innan jag kunde få den genom köksdörren. Så nu har jag ett nedmonterat köksbord, några köksstolar och en massa lådor från frysen och kylen i mitt inte så stora rum. 
 
Då jag var klar med det mesta så var det inte så mycket tid kvar tills klockan skulle vara fyra, men allt var klart till och med frysen var avfrostad och torr. Torr med lite hjälp av en hårtork.
 
 
 
Så då var det bara till att börja vänta och inte kunde man gå någonstans heller eftersom man bara skulle ha en halvtimme på sig innan de skulle vara här hos mig då de ringde. 
 
Och jag väntade och väntade. Telefonj*ln har väl aldrig ringt så mycket som i eftermiddag och varenda gång så trodde jag ju självklart att det var de som skulle leverera som ringde, men icket, bara en j*la massa försäljare. Är torsdagar möjligtvis en bra dag för försäljare att ringa på?
 
Till slut började jag inse att jag nog skulle få vänta länge och med min otur skulle de väl leverera sist till mig, någongång vid niosnåret. Trodde jag!
 
Vid strax efter sju ringde de. "Bilen har gått sönder så vi måste köra in den till en verkstad."!!!!
 
Så var det med den väntan. Nu måste jag vänta ända till i morgon för att höra vad Elgiganten har att säga om när de kan leverera den. Förhoppningsvis i morgon.
 
F*n har ingen j*la lust att plocka in all mat igen. 
 
Tror att jag går tidigt i säng ikväll.
 
 
 
Jag har gett upp!
 
Lika bra att gå upp ur sängen då Gary sticker iväg till jobbet vid femsnåret. Egentligen inte så jobbigt. Bara känslan av att man kan gå hela dagen, om man vill, i sin morgonrock ger faktiskt ett skimmer av lyx, en guldkant i vardagen. 
 
 
Sista dagen på månaden, Mariadagen visar sig inte från sin bästa sida, ugefär 3 minusgrader och fortfarande lite gråmulet ute. Men dagen har bara just börjat så jag hoppas fortfarande på att dagen ska bli nästan lika fin som det var igår, solsken, takdropp och fågelsång.
 
 
Mariadagen brukade vi fira min äldsta dotters födelsedag på då hon var yngre, dels därför att det var hennes namnsdag men mest av allt därför att hon är född på juldagen, urusel planering eller ingen planering alls av mig och mitt X. Alla var ju upptagna med sina familjer, oftast bortresta till släkt och vänner, julmiddagar med hela tjocka släkten av kusiner, mostrar och allt det som hör till, inte hade någon tid med att fira någons födelsedag under jultiden och speciellt någon som man inte ens var släkt med.
 
 
Därför tyckte vi att det var en god idé att fira henne på hennes egna namnsdag. Ja det var en god idé ända till hon började skolan. Helt plötsligt blev hon alltid ett år äldre än vad hon var vid födelsedagarna mycket på grund av att det blev ju liksom året efter hon firades. Inte kul alls med att alltid försöka förklara och ursäkta sig för det, så vi återgick till att fira henne på hennes födelsedag. 
 
Nu iväg till gymmet.
Ha en bra dag!
Kram ♥
 
 
Önskar både min mamma och min äldsta dotter Jeanette Grattis på namnsdagen. Maria är ett vackert namn tycker jag och eftersom min mamma hade det vackra namnet fick min äldsta det namnet också. Fast hon kanske inte alltid har hållit med om det ...
 
 
Hittade detta på svenska namn.se;
Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En svensk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj (namn) Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary (kvinnonamn) Mary, den franska är Marie.

Maria är mest känd från Bibeln då hon är Jesumoder. Den allra vanligaste betydelsen för Maria är "rebellisk" och "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad" eller ordet mr "kärlek".

Fler betydelser kan vara "uppror", "rebellisk", "trotsig", "efterlängtat barn", "havets stjärna", "en pe i havet", "den vackra", "älskad av Gud", "den perfekta", "den som älskar Gud", "den helade", "stark", "stor sorg", "den välnärda" (med betydelsen "vacker"), "älskarinna", "graciös", "den upphöjda", "den charmiga" och "den som härskar".
Betydelsen "den trotsiga" kommer av att Moses syster Miriam ställde sig på Arons sida när bröderna bråkade och blev därför bestraffad med spetälska.

Det finns 444599 kvinnor som har förnamnet Maria. Av dessa har 81849 namnet Maria som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 619 män som har förnamnet Maria varav 7 har det som tilltalsnamn/ förstanamn.
 
 

GRATTIS!

till alla med det vackra namnet

MARIA!