Imorgon börjar alvaret på riktigt. Eleverna återkommer till skolan och det ska verkligen bli kul att få träffa dem. Krama dem och få höra lite om vad de har gjort och upplevt under sommarlovet. Några av eleverna som är på fritids har redan varit och hälsat och kramats lite med mig. De bara längtar till skolan börjar. Fantastiskt tycker jag, för jag kommer inte ihåg om jag själv verkligen längtade sååå mycket efter att skolan skulle börja om igen efter sommarlovet. Men minnet är väl kort för jag älskade att gå i skolan och då allra helst de första åren jag gick i Ystad.
 
Då ska jag göra ett nytt försök till att lägga in mina foton här och med hjälp av dem fortsätta berätta vidare lite om min semester.
 
 
Trots nattvak och tidigare sömnbrist och med ögon som kändes som jag vet inte vad så lämpade vi av vårt bagage på hotellet innan vi tog oss en promenad till Harrods. Vårt hotell låg i närheten av Hyde Park så vi genad över där. På vägen till Harrods gick vi även förbi många typiska (i mina ögon) engelska hus. 
 
 
 
Tänkte på TV-serien "Herrskap och tjänstefolk" då jag såg många av dessa ingångar till nedre plan på husen. Var en väldigt vanlig syn. 
 
Harrods, men från baksidan :)
Så här såg det ut på gatan utanför Harrods. Jag får skylla på att jag hade ett ton grus i ögonen och minst det dubbla av sågspån i hjärnan. Förstår fortfarande inte varför eller hur jag tänkte eftersom jag inte hade tagit ett endaste kort på framsidan av Harrods!
 
Och så endast två (!) ynkna foton innifrån. ;/
 
Jag skulle säkerligen ha fått en bättre behållning av besöket på Harrods om jag hade varit liiite piggare, men fastän jag var så trött (fick inte ens tänka tanken på att blunda för en sekund för då skulle jag ha blivit stående sovandes någonstans) så blev jag mäkta imponerad av Harrods. Affären tog som aldrig slut, den bara fortsatte, uppåt, åt höger, åt vänster och rakt fram och där kunde du finna allt att köpa och då menar jag verkligen allt. Till och med om du blev hungrig eller fikasugen så kunde du stilla det också. Dit ska man nog gå flera gånger för att överhuvudtaget kunna ha en chans att se allt som erbjuds, om nu någon någonsin skulle kunna klara av att göra det. Jag köpte mig lite kaffe, choklad, godis och te som jag sedan gav bort då jag kom hem. Det enda som jag har kvar därifrån är en plastpåse med deras logo  ;)
 
Vi gick sedan på pub och tog oss några öl innan de var dags för sängen för några timmars sömn. Nästa dag var det dags för nya äventyr. 
 
Första uppdraget var att ta oss någonstans där vi kunde få i oss frukost. På vägen dit gick vi förbi huset som var med i filmen "Notting Hill". Så tillfället var ju tvunget att förevigas :)
 
 
Jag skulle inte ha något emot att flytta in här. Såg väldigt mysigt och pittoreskt ut. Det var inte något jag hade väntat mig att få se i en storstad som London. 
 
 
Det var mysigt med alla stånd som stod utefter gatorna i den här delen av London. Kunde ha varit vilken liten småstad som helst kändes det som. 
Och paraply var vi några som var tvungna att köpa eftersom det började rsmåegna en stund efter det att vi lämnat hotellet. Givertvis valde man ett paraply som visade att vi hade varit i London. ;)
 
Jag älskade blandningen av gamla och nya byggnader (stål, tegel och betong), de röda dubeldäckarna och alla dessa bulliga och rätt så gulliga taxibilarna. För att inte tala om männen. Jag tror aldrig att jag har sett så många välklädda män gå ute på stan i Stockholm som det jag fick se här i London. Älskade det :) Hmm... man kanske skulle ta och satsa på en engelsman ;) 
Orkade inte alltid vara kvar i alla butiker vi var in på så medan de andra sprang inne i butiken gick jag ut och fotogferade lite i omgivningen. Hittade den här puben som vad jag såg var en ganska så vanlig syn lite varstans i London. 
 
 
 
 
 
Efter att vi hade sprungit på stan gick vi hemåt, några blev kvar för att handla, men vi som gick hemåt hamnade på en pub i närheten av hotellet där vi koppplade av med en eller två öl innan vi gick för att vila en stund innan utgång. 
Det syns att här är jag riktigt trött, kan knappt hålla ögonen öppna. Men senare skulle vi iväg på disco/nattklubb ;) Med karaoke till levande musik. Och som jag har förstått det är det rätt ovanligt och även väldigt unikt enligt förståigpåarna jag var tillsammans med, för om det här har jag ingen aaaniiiing om. 
Men dit hade inte jag med mig någon kamera vilket jag ångrar idag. Skulle ha varit kul att ha fått med sig lite foton därifrån också. 
 
Hem kom vi till hotellet rätt så sent efter nattsuddet så nästa morgon tog vi oss lite sovmorgon så vi skulle orka med ännu en dag i Londonvimlet. 
 
Nu har klockan hunnit bli rätt så mycket och det är onsdag imorgon, det vill säga tidig morgon. Därför säger jag godnatt och avslutar inlägget här. Återkommer så fort det finns tid för det för att fortsätta lägga in fler foton från semestern. 
 
Ha det!
Kram ♥
 
 
... på det femte gäller det, på det sjätte smäller det!
 
Ni kanske kommer ihåg den där ramsan som i varje fall jag alltid var tvungen att säga eller snarare skrika ut då jag skulle doppa mig i det iskalla vattnet i sjön. Ja nu är det ju inte precis sommardoppet jag tänkte på nu utan just det att det på sätt och vis får symbolisera att nedräkningen på min semester nu är så gott som slut. Börjar i morgon prick klockan 09.00.
 
Dags att lägga upp lite foton från första delen av min semester. De sista åren har min semester tenderat att vara uppdelad i flera delar. I år var jag hemma över midsommar eftersom Londonresan gick av stapeln tisdagen efter midsommar. På sätt och vis var det tur att jag tog det lugnt och sparde på energin för nästan allt gick åt i London.  
 
Vi var två stycken som skulle sova över hos en kollega där vi alla ( fem stycken) sedan väldigt tidigt på morgonen tillsammans skulle ta oss till Bromma flygplats. Det också en premär för mig eftersom jag alltid tidigare åkt från Arlanda. Ryan Air var också en ny bekantskap för mig, tänkte dirket på den där serien om Ryan Air som gick på TV:n för något år sedan, där allt som kunde strula verkligen gjorde det. Då tänkte jag att det flygbolaget ska jag aldrig resa med. Där ser man, man ska aldrig säga aldrig ...
 
Allison som var en av dem som skulle sova över hos kollegan tillsammans med mig kom på den briljanta idén att vi istället för att sova kunde sitta uppe och prata. Jag tyckte självklart att det var en bra ide. Resfebern rasade i kroppen, vem skulle kunna sova då? Vilket jag senare ångrade rejält för jag är ju inte direkt någon ungdom längre och dessutom inte van att vara vaken en hel natt. Och om det bara skulle ha varit det, men natten före hade jag inte heller sovit så många timmar på grund av resfeber. Så man kan säga att jag i stort sett hade  varit vaken två dygn i sträck då jag äntligen intog hotellsängen den första natten i London.
 
De timmar som spenderades i sängen är lätträknade, men vad jag kan säga var den faktiskt riktigt skön. Lagom hård.  
Att kunna göra sig en kopp kaffe och te direkt på morgonen var inte så dumt.
Som ni ser, inte ens i London lämnade duvorna mig ifred!
Vy från vårt hotellrum. Så här tänkte jag mig faktiskt att det kunde se ut på Londons bakgator. 
Allt var väldigt litet och "pyttigt" på något sätt. Höga smala trappuppgångar och tjocka mjuka heltäckningsmattor nästan överallt!
 
Kom och tänka på min engelska lärare jag hade på universitetet. Hon bodde i London och var gästlärare i Luleå då jag gick min lärarutbildning. En jätteduktig och inspirerande lärare, men det var inte det jag skulle berätta om. Men hon berättade att engelsmännen hade heltäckningsmattor överallt, ja även att några även hade dem i badrummen (inte på hotellet som tur var) och det var för att engelska hus är väldigt dragiga och dåligt isolerade och därför mycket kalla. El kostar mycket pengar så för att det skulle kännas varmt och skönt hade de alla dessa hemska mattor överallt. Så nu vet ni det. 
 
 Tänk er mig släpandes ned med mitt bagage i dessa trappor då vi skulle åka hem. Och det var inte bara en trappsektion! Hissen var ur funktion den dagen!
 
Men allt som allt var vi rätt så nöjda med hotellet. Vi skulle ju ändå bara sova där ;)
 
Får fortsätta en annan gång blev lite problem med att publicera foton i inlägget. Ganska så sur för det är inte första gången detta händer.
 
Ska gå i säng nu. Imorgon börjar allvaret ;)
 
Godnattkram ♥
 
 
 
 
 
 
Snart är semestern min till ände och nästan inte ett ord har blivit skrivet här på bloggen. Kan väl kalla det bloggsemester, för det behöver man nog då och då för att inte tappa sugen. Jag är ju inte som de proffessionella bloggarna som kanske på sätt och vis måste skriva varje dag och det är jag glad över att jag inte är. Tvungen att skriva här varje dag menar jag.
 
Vissa dagar har jag hur mycket som helst att skriva om, andra dagar så sitter jag bara där, har en massa tankar som snurrar inne i huvudet men inte ett ord får jag ut. Kaos helt enkelt och då är det svårt att få struktur på det jag ska skriva om och utan det klarar jag inte att göra det. Sedan har det ju faktiskt hänt att jag suttit framför datorn helt tom på tankar men då har fingrarna liksom tagit över rodret, levt sitt eget liv och jag har fått ihopskrivet ett inlägg, men det händer inte så väldigt ofta. 
 
I bakgrunden hör jag hur regnet smattrar mot mitt rumsfönster. En av anledningarna att jag nu tar mig tid att sitta här framför datorn och fundera över hur jag på bästa sätt ska lägga upp ord och foton från min semester.
Jag vill inte skriva något mastodontinlägg som ingen i alla fall orkar läsa eller titta sig igenom för det är ju det jag gärna vill att ni ska göra. Läsa mina inlägg och gärna kommentera eller gilla dem. 
 
Det får väl bli så att jag lägger upp foton och får försöka skriva lite runt i kring dem, ungefär så som jag gjorde efter förra årets semester. Ibland kan det vara svårt att komma ihåg allt men en hel del är det i alla fall. I och med att jag lägger upp foton först så brukar ju faktiskt en hel del minnesfragment bli klarare. 
 
Jag börjar och avslutar detta inlägg med ett foto jag tog från syrrans sovrumsfönster i sommarstugan då min mamma, dotter, barnbarnet och jag besökte henne. En vy jag skulle ha älskat att vakna till varje sommarmorgon ;) för att inte tala om vågornas brus om kvällarna, rena rama vaggsången.  
 
 
Ha det!
 
Kram ♥