Nu har här vädrats och man kan känna pytte pytte lite av stanken. Säger bara "Äntligen!" för det är inte så varmt ute så det har blivit att gå med jackan på sig inomhus det mesta av tiden.
 
Mitt projekt det flyter på här hemma men tog en liten paus på någon timme tidigare idag. Hade bokat tid för ögonfransar ☺️ och somnade nästan där jag låg och hade det skönt,  men eftersom det tar liiite tid så låg jag faktiskt och huttrade i slutet. Hon som la ögonfransarna sa att jag skulle säga till nästa gång jag var dit så skulle hon fixa någon pläd att lägga på mig ☺️ Väldigt seviceminded, eller hur 😊
 
Om ninfunderar över att bara överdelen syns så är det för att jag använde iPaden 😊
 
Då jag låg där på britsen i salongen hörde jag hur det talades om fettisdagen och semlor på radion och blev riktigt sugen. Efter avklarade ögonfransar gick jag till affären och köpte mig en semla (2-pack) åt en på stört då jag kom hem, får vänta med den andra till lite senare. Det är inte ofta jag äter semla så det här var mig väl förunnat tycker jag. 
 
 
 
Passar på att säga "Grattis på Maria-dagen!" till dottern och min mamma på deras namnsdag idag, ni andra Marior får väl hänga med på ett hörn. 💐
 
Nu åter till görandet jag höll på med.
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
 
"Att vänta på glädjen är också en glädje."
        ~Gothold Ephraim Lessing~
 
 
Jag som hade bestämt mig för att det inte skulle bli några sena kvällar under det här lovet och så hände det här med plastlukten från grannlägenheten under mig! Fy fasiken vad det luktade illa, blev riktigt illamående. Kan faktiskt fortfarande känna lukten eller lukt kan man väl inte kalla det, snarare stanken. 
 
Jag kom sent omsider i säng. Kallt var det eftersom jag hade öppnat både köksfönstret och balkongdörren. Men vad skulle jag göra, gick ju inte att sova i den stickande stanken utan frisk luft utifrån. Tänker fortfarande på killen, undrar hur han känner sig som har legat i lägenheten. 
 
Inkrupen i allt detta låg jag i natt ☺️
 
Jag somnade så småningom inkrupen i både täcke, överkast, morgonrock och en del filtar. Blev faktiskt riktigt gosigt och varmt efter en stund. Sovit hur gott som helst hela natten men brrr... så kallt det var att sätta ned fötterna på golvet i morse. Skyndade mig att stänga både balkongdörr och fönster men ska nog öppna dem igen. Stinker fortfarande men inte lika mycket som igårkväll men är ändå jobbigt med att ha den i näsan hela tiden. Det verkar vara som du skrev Gunsan, att det kommer att ta ett tag innan stanken försvinner. Bara inte för många dagar tack! 
 
Har även varit i kontakt med banken, får ta till mitt tålamod och vänta och se vad de säger. 
 
Nu ska jag fortsätta mitt projekt(en) i lägenheten. Här ska inte vilas ...
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
"Det är med goda idéer som med svamp;
där man finner en finns det oftast flera."
        ~ Hans Carossa ~
 
 
Ps. Har bokat stugorna. Två stycken. ☺️ Ds.
 
... då jag sitter vid köksbordet och funderar på om jag ska gå lägga mig i något så när i tid för att orka mig upp tidigare i morgon känner jag en konstig lukt. Sniffar runt i lägenheten, kollar i diskbänken, hade ju tömt askkoppen (som jag alltid blötlägger i fall att). Kollade på spisen om jag hade lagt mina glasögon där vilket händer då och då. Ju längre tiden gick började det lukta mer och mer av sterarinljus eller plast. Svårt att avgöra. Kollade min TV om den var boven i dramat men icket.
 
Då började jag tänka på att det kan ju faktiskt vara så att lukten kommer från någon granne så jag öppnade ytterdörren men kunde inte känna direkt någon lukt i trappuppgången. Men helt plötsligt hör jag hur ett brandlarm börjar tjuta! Inte i min lägenhet men i någon lägenhet i våningen under mig.
 
Jag stod och lyssnade en stund, hörde hur den tjöt ett tag och sedan tystnade den för att gå igång igen efter någon sekund. Då gick jag ned och ringde på en av dörrarna (hoppades på att det var rätt dörr). En ung kille öppnade och såg inte så lite skyldig ut då jag frågade om det var hans brandlarm som hade tjutit nyss. Han skulle inte ens ha behövt svara, lukten bara välde ut genom dörröppningen. 
 
Då jag berättade att jag hade blivit väldigt orolig då jag hade känt lukten och insett att det var någon annanstans och inte från min lägenhet den kom ifrån så såg han än mer olycklig ut. Han berättade att han hade plockat fram en skärbräda och lagt den på spisen samtidigt som han hade satt i gång en av plattorna. Han hade tänkt laga lite mat. Han hade gått ifrån en stund (hur lång stund frågade jag aldrig men kan tänka mig att han satte sig vid datorn och glömde bort tiden).
 
Då han hade känt lukten hade han rusat in i köket och på spisen låg den smälta skärbrädan och brann för fullt  och han hade varit tvungen att dränka spisen med vatten. Och det var då brandlarmet hade satt igång att tjuta och jag hade uppenbarat mig utanför hans ytterdörr. Han försäkrade mig om att han hade allt under kontroll nu och skulle försöka städa och vädra ut från lägenheten. 
 
Även jag måste vädra ur min lägenhet, det luktar förjävligt här, helst i mitt kök, går knappt att sitta här, så starkt luktar det. Får nog vänta ett tag till innan jag kan gå och lägga mig. Brrr ... blir ju isande kallt härinne då balkongdörren är öppen på vid gavel!!!
 
Om inte annat så ...
 
Ha det!
 
Kram 💞