En hel veckas ledighet är äntligen här. Startade den genom att direkt efter jobbet åka till frissan och fick håret slingat. Riktigt snyggt blev det till det tidigare klippta håret. Var till frissan fredagen före jag åkte på kryssning. Vilket lyft, kände mig flera kilo lättare eftersom det var en rejäl längd som klipptes bort (ca 10-15 cm). Hade ju håret nästan ända ned till stussen då det var utsläppt. I slutet var det jobbigt eftersom mitt hår är tjockt så orkade jag inte göra något med håret mer än att sätta upp det i en hästsvans, vilket blev lite tråkigt i längden. 
 
 
I dag har jag tvättstuga vilket verkligen var nödvändigt. Jag har inte orkat ha tvättstuga på säkert tre veckor så det är en hel del tvätt att ta hand om och ganska tomt i garderoben. Måste ha lite rent då jag åker till dottern om några dagar. 
 
Det ska bli skönt att få lämna Stockholm ett tag, se lite andra vyer och det mest spännande blir att få se huset i Åtvidaberg som dottern och hennes sambo har köpt. Har bara sett huset på foton och har en känsla av att jag kommer att gilla den. Kanske jag även faller för lägenheten de har i huset och flyttar dit på direkten. Jag är ju singel och har egentligen inget annat som håller mig kvar här mer än jobbet. Och jobb, hur svårt kan det vara att hitta ett idag?! Och allra helst om man är på plats 😊
 
 
 
 
Men nu ska jag först och främst njuta av ledigheten och ta mig ut på en promenad i det vackra solskenet.
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
... nedräkningen till sportlovet börjat. Om två dagar stänger jag klassrumsdörren och går på en välbehövlig ledighet för nu är jag mer än less på mitt jobb. Faktum är att nu är jag riktigt spyless på allt och alla.
 
Det som är tråkigt är att det här är sista arbetsveckan på skolan för en av kollegerna som slutar och börjar arbeta på en annan skola efter lovet och bara en vecka ungefär efter lovet så slutar även en annan kollega. Kanske därför det känns så "blytungt" just nu. Det är inte många kolleger kvar av de som jobbade på skolan då jag började arbeta där. Nu är det väl dags för mig också att lämna byggnaden och efter idag så är jag 100% säker på att jag bara måste hitta mig något annat jobb. 
 
Jag går och är småförbannad och retlig nästan jämt nuförtiden tycker jag och det är förödande. Det är helt enkelt inte jag och jag känner knappt igen mig själv.
 
Nästan hela tiden går jag och retar upp mig på än det ena och än det andra. Det kan vara något som någon säger där jag tycker mig höra en underton av ironi eller så känner jag att man inte tar mig på allvar då jag tycker elller säger till om något. Jag vet inte om jag överdriver och gör en höna av en fjäder, men det är i alla fall så det känns just nu.
 
Idag så blev det lite mer saker jag blev irriterad på. Jag vet inte, men just nu känns det som om jag helt enkelt har valt fel yrkesbana. Kanske dags att helt byta yrke eller se till att jag i alla fall kommer så långt bort från den här arbetsplatsen som det bara är möjligt. 
 
Nu ska jag försöka sova, förhoppningsvis kanske jag känner mig lite bättre efter en god natts sömn.
 
Kram 💞
 
 
Så då var fredagen äntligen här. Vilken hemsk vecka det har varit, inte för att det har hänt något speciellt mer än att jag började med mina utvecklingssamtal i måndags och därför kommit hem i stort sett varje dag vid halv nio-tiden på kvällarna. Det tar på krafterna och sedan dessutom att det finns föräldrar ( precis samma visa varevigaste termin) som totalt glömt bort att de har samtalet. Ett evigt dilemma som jag inte vet hur man ska lösa, känner mig bara så ...!! Till råga på allt har vi till och med bokat tolk till några av dem, vilket föräldrarna vet om. Måste tydligen bli ännu mer tydlig i hur mycket pengar bara det kostar då vi inte kan avboka dem i tid. 800 kr!!!! som kunde ha använts till något vettigare för eleverna på skolan.
 
Hade planerat att röja i lägenheten i dag då jag kom hem, men känner mig helt utpumpad på all energi så jag har bestämt mig för att inte röra ett finger i kväll. I morgon är en annan dag och det kommer säkert att kännas lite bättre, bara man får sova hela natten utan att vakna av att man hostar. Hostan håller på att göra mig riktigt galen!
 
Under helgen ska jag också försöka förbereda mig för resterande utvecklingssamtal. Samtalen kommer inte att vara klart först förrän efter sportlovet vilket jag inte hade riktigt räknat med. Men så blir det då föräldrarna inte kan respektera de tider de har fått och komma då det är bestämt. Samma sak har min kollega också råkat ut för och säkert några av de andra lärarna på skolan. Säkert inte ens unikt för vår skola. Är vi lärare för mesiga eller ...?
 
Nu när vintern kom tillbaka är det skönt att tänka på de stunder i somras då man fick sitta och njuta i gläntan i mammas trädgård. Dessutom tänka att snart är sommaren här igen 😊
 
 
Fredag, utvecklingssamtal, föräldrar, tolk, utan energi,