...teg!  ;)
 
 
Nu pratar jag om snö och ingenting annat. Jag klagade ju och bland annat halkade det ur munnen  "att bara det nu kommer rejält med snö".
 


Och nu har det snöat hur mycket och hur länge som helst!!!  Och det bara fortsätter att snöa!! Nä, nu får det räcka för den här gången, är i vart fall min åsikt. Någon måtta får det väl ändå vara.  Skyndade mig också ut en sväng fastän hostan närpå la krokben för mig. Ville ju så gärna ha mig några snöfoton, utifall att snön nu skulle råkas smälta bort innan jag är frisk igen. Vilket jag egentligen inte tror finns någon risk för, för så mycket som det har kommit.
 
 
Det är helt annat att se på snömängden innifrån än att vara i den.
 
 
Fick ju även brått att ta in möblerna från balkongen. Det har gått riktigt Troll i detta att ta in möblerna. Förstår inte det att det ska vara så svårt att plocka in dem, ett bord och två stolar.  Är ju inte ens några mängder! Och tunga? Näe, inte ens det kan jag skylla på.
 
Gary kommer ju inte att bli så glad då han ska trängas med dessa några timmar. Han är ju som sagt var lite större än jag...
 
Nu bädda ned mig en stund. Allt detta tog på krafterna.
 

En liten hjälpare i nöden... ifall att ...

 

 

 

 
Kram ♥
 
 
 
snö, smälta, balkongen, snöfoton.,
 
Snön kom igår.  Och tänka sig, den ligger fortfarande kvar! Vet inte om jag ska vara glad och nöjd med det eller tvärtemot.
 
 
Om det nu ska vara snö får det banne mig bli ordentligt och inte några få mm som snart smälter och bildar en massa isfläckar. Som man i sin tur får gå och vara rädd för att halka på. Hur roligt är det?
 
 
Det är i vart fall inte lika roligt nuförtiden så som det var då man var ung. Jobbade som sjukvårdsbiträde här i Stockholm. Lärde mig att ta till vara den lilla tden snön låg kvar. Varje gång det snöade rusade vi norrlänningar + några till ut i snön, dök ned och gjorde snöänglar, snögubbar och gummor i rasande fart. Vi hade lärt oss att innan vi gick hem för dagen skulle all snö bara vara en äcklig snösörja som inte gick att ens se att det en gång hade varit snö.
 
 
Men som sagt var, var det ett riktigt snöoväder ute igårkväll. Eller ska nog säga att det har det varit hela natten och en bit in på morgonen. Snön yrde så det stod härligt till. Säger så därför att jag har inte behövt sticka näsan utanför dörren. Varför utmana ovädret om man nu inte behöver det?
 
 
Är fortfarande inte frisk. Håller på att hosta lungorna ut ur kroppen. Det är inte många timmars sömn man får på nätterna. Antingen vaknar man av tokhostan eller så är man täppt i näsan. 
 
 
Någonting gott har denna förkylning ändå fört med sig:
Jag har inte rökt en endaste cigarett sedan måndagseftermiddagen! Och det otroliga ... Jag längtar inte heller efter någon.

Hoppas att jag klarar av detta nu. Vill ju verkligen bli av med detta gissel.
 
Kram ♥
 
 
snö, smälter, sjukvårdsbiträde, 70-talet, snöänglar, snöubbar,
Sitter här och tycker synd om mig själv. Ute regnar det, verkar som om eländet aldrig vill ta slut. Men kanske lika bra det eftersom det är så jag känner mig just nu. Eländig. Övergiven. Missförstådd. Skit att man blir lite av självdestruktiv då man känner sig sjuk. Allt känns fel och det är så j*synd om en själv. Ingen förstår, absolut att ingen fattar ...
 
Fattar?
 
Vilket ord!
 
Ibland så fastnar jag på ord.Tror knappt att det är så man skriver eller säger det eller att det egentligen har någon betydelse. Men det har det tydligen, var ju bara tvungen att kolla ;)
 

fatta

1 ta, ta tag i, gripa, få fatt i, grabba, greppa, nappa tag i

2 begripa, förstå, komma underfund med, uppfatta, inse, haja, koppla; tolka, tyda

3 gripas av, fyllas av, känna

4 fatta (ett) beslut fastställa, bestämma (sig), besluta (sig)

5 fatta sig sansa sig, ta sig samman; fatta sig kort yttrycka sig kort

 

Men, men, det är väl bara så att allt går att få förklaring på, på Internet om inte annat. Jag kommer ihåg att då jag skrev mitt examensarbete blev det att helt plötsligt började man ifrågasätta i stort sett nästan var och vartannat ord.

 

 

"Stavas det verkligen så?, Är det verkligen så här man uttrycker det?, Men jisses är det svenska?" och så vidare i det oändliga. Jag och min klasskompis som skrev arbetet tillsammans vi höll på att gå under av alla ord som vi helt plötsligt började att ifrågasätta. Vi  var tvugna att slå upp en hel del ord i SAOL, för att bli helt säkra på att det var accepterade ord och inte minst av allt att de verkligen stavades så som de gjordes.

 

 

Äh! Nu blev det ju något helt annat jag skrev om än det som det från från början var tänkt attskrivas om, as usual. Bra på sätt och vis eftersom det tänkta var en klagomur om hur sjuk jag känner mig och ingen som bryr sig.

 

Så nu känns det på en gång mycket, mycket bättre. Fick ju annat att tänka på och ni slapp klagosången.

 

Hjälper kanske att tänka den sol och värme vi haft  ;)

 

Kram ♥