Dagarna går otroligt snabbt nu. Redan söndag, tur att man är ledig två dagar till för jag känner mig inte riktigt redo för jobbet än.I går var jag och Gary och firade Buddhistiskt nyår. År 2555 är det nu enligt deras tideräkning. En hel del år före oss med andra ord.

Det var massor med folk, rena rama folkfesten.
 

Det var marknadsstånd där de såldes en hel del Buddha i olika former som statyetter, tavlor och miniatyrer och så en hel del annat. Kan man kalla det "krimskrams" fastän det har med religion att göra?

Hade du 100 kr kunde man även få Thaimassage, äta för några tior och då fanns det hur mycket som helst att välja på. Thaispagetti, vad det nu är, Nudlar av alla det slag, Thaikyckling i olika konstelationer. Utbudet var faktiskt enorm om man tänker på vad det kostade.
Underhålning var det också. Det var sångare, både manliga och kvinnliga. Modevisning av hur modet förändrats över tid och sedan hade de vad jag fattade det som en skönhetstävling bland barnen, men helt säker är jag inte. Förstår ju inte Thailändska eller vad det nu var de talade. Ibland översattes det och ibland inte.


Sedan fanns det ju en Buddhastatyett uppsat som på ett altare dit folk gick och hällde vatten med blomsterblad i på Buddhan. Under ett tälttak hade de också ställt upp en massa statyetter med rökelser och blomster dit folk gick och knäböjde. Bredvid satt en munk och stänkte vatten, välsingnat vatten förklarade Gary för mig,  på de som knäböjde sig framför honom. 

Överallt stod det en massa frukter och grönsaker som var utskuret i en massa fantastiska saker, bland annat en drake. Och så alla dessa spröt som jag från början trodde var någon typ av påskris, men visade sig vara en massa sedlar. Det var inte lite pengar måte jag säga, kände igen de svenska tusenlapparna, men det var andra länders valutor också och de verkade de även vara av stora valörer. Blev faktiskt lite nyfiken på hur mycket de kan få in på en sådan här dag.Då jag frågade Gary vad de gjorde med alla dessa pengar sa han att de använder det i deras verksamhet. Att till exempel hjälpa de som behöver hjälp med husrum och mat och andra saker och att själv överleva. Deras hus där de verkar såg inte ut att vara i allra bästa skick. Tror nog att det går en hel del pengar bara till att underhålla den och hålla den varm under kalla vinterdagar.Men det var både kul och intressant att vara med och se och få ta del av ett annat sätt att fira nyår. Men Buddhist det tror jag aldrig att jag kommer att bli. Kommer att sätta ut fler foton, blev ju en hel del foton många med fler detaljer, fanns ju en hel del att studera, men det får bli en annan dag.

Redan fredag! Den här veckan sprang verkligen iväg fort. Det är väl så då man har mycket att göra och tänka på, som vanligt.Min rygg är på bättringsvägen och det är skönt, ömmar lite fortfarande, men bättre det än det där riktigt onda som jag har haft. Måste ju säga att den smärtstillande salvan gjorde susen. Så nu blir det återigen besök på gymmet i helgen, har ju varit lite "hips om haps" med det senaste tiden eftersom jag inte har varit så frisk på ett tag. Nu ska man väl slippa alla förkylningar nu när våren är riktigt på ingång. Allt enligt väderlekstjänsten.Måste ju säga att vi hade verkligen tur med vädret idag för vädret har ju varit lite si och så denna vecka. Men idag visade sig solen från sin bästa sida. Vi hade skräpplockardag på skolan och var ute hela dagen. Tala om entusiastiska elever. De tog verkligen det här på allvar och det är ju jag som deras klasslärare väldigt glad över. Vi hade det jättetrevligt, så nu funderar jag på om jag ska bjuda dem på glass till veckan bara för det. Tänk att få vara en hel dag med dem, utan att det har varit något "tjafs" av något slag under precis hela dagen. Kan inte komma ihåg när det hände sist. I morgon ska vi till Buddhisttemplet och äta och träffa trevligt folk (hoppas jag) och ha lite trevligt. Gary är ju buddhist och därför ville han att jag skulle följa med honom dit i morgon. Kan ju vara intressant eftersom jag aldrig har varit in i ett sådant förut, bara läst och sett bilder.  Och jag har inte tänkt gå och bli buddhist om det nu är någon som undrar, bara så att ni vet.


Vi fick grillade kyklingspett oxh sallad med bröd. Inte sumt alls,
men skulle gärna ha tagit lite youghurt eller liknande till det.

Nu är jag jättetrött och funderar allvarligt på att hoppa i säng snart trots att det är fredag oh man kan var uppe lite längre. Jag tror att tröttheten beror på att man har varit ute hela dagen. Är ju inte direkt van vid det.Ha en skön och mysig fredagskväll!

♥ Kram ♥

Är lite vingklippt just nu. Skulle bädda till sängen snabbt i går på morgonen innan jag skulle iväg till jobbet. Då knäcker det till i ryggen!! Aj,aj, inte bra, men tog mig till jobbet. Ont som attan i ryggen, så just nu går jag på smärtstillande och hoppas på att jag ska klara av att ta mig till jobbet resten av veckan. Måndag och tisdag till veckan är vi ju lediga!Har fått blodad tand nu då det gäller att få iväg arbetsansökningar, så jag har fått iväg en hel del. Hoppas ju på att turen ska vända så att någon av alla dessa skolor hör  utav sig eller på andra sätt visar att de är intresserade.Nu ska jag gå och ta mig en dusch, smörja in min stackars värkande rygg med lite smärtstillande och hoppas på att få sova ostört i natt.


Kram ♥