Precis som vanligt hinner man bara säga fredag så är helgen över och en ny vecka tar vid. Men den här veckan blir kort, eleverna är på höstlov och vi lärare har tre studiedagar innan vi också går på en välbehövlig ledighet.
 
Det kändes skönt i morse med att få tillbaka den där timmen som försvann i våras. Passade på att ligga och dra mig ett bra tag i sängen. Skönt att kunna göra precis som man vill utan att någon annan kommenterar eller tycker något annat.
 
 
Jag hade tänkt åka till bästaste vännen i O under ledigheten men det blir tyvärr inget med det. Jag känner mig inte tillräckligt frisk för det och inte är det roligt att vara och hälsa på någon och känna sig som jag gör nu. Denna förkylning tycks aldrig få ett slut. Man blir bra någon dag och sedan ligger man där helt plötsligt igen och känner sig helt utslagen. Inte så konstigt egentligen att man aldrig blir frisk, många sitter och hostar och snorar på tåget. Några håller inte ens för munnen då de hostar! Hur tänker de? Ska i alla fall kämpa mig genom de tre studiedagarna, har inte råd att vara hemma. Räddningen denna höstar har varit Ipren och te med honung och ingefära. Ja ibland har även Kan  jang fått tas till för att jag skulle ta mig till jobbet.
 
 
Nu får man hoppas på att vädret ändå blir bättre under ledigheten än det har varit hitintills. Låter hemskt med stormen som just nu drar över Europa. Hoppas att vi slipper det värsta av den,nog för att det har blåst rätt så rejält idag. Ska nog ta ned bambuväggarna på balkongen. Låter ibland som om de ska ta sig en flygtur. 
 
 
Nu in i duschen så håret hinner bli torrt innan kvällen annars blir det jobbigt med håret i morgon. 
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
Så här tomt är det oftast på tåget på morgonen då jag kommit fram till min destination.
 
Spelade i helgen på V75 tillsammans med ett par kollegor. Om vi blev rika? Nejdå, inte på långa vägar men vi försökte ☺️ Kanske det blir en fortsättning, men det får vi se. Spelade en hel del förut på lotto och stryktipset men det är för en hel livstid sedan, känns det som i alla fall.
 
 
Jag vet inte om jag har berättat om då jag spelade på lotto för i mina ögon stora pengar. Endast en gång!  Hade hittat en bok med lottosystem, mitt X hade redan en bok med system för stryktipset så jag tänkte varför inte och köpte den för lotto. Mitt X skrattade för han trodde inte på system för lotto för så mycket pengar hade inte jag att spela för. Men jag var bergsäker på att nu, nu skulle jag bli rik, väldigt rik! 
 
Xet brukade spela en hel del men då mest på stryktipset, ensam och i lag med andra. De brukade vinna ganska ofta men då satt han ofta med dessa kuponger och läste om matcher, så intresserad var inte jag.  Han har och hade aldrig trott på lotto trots att jag hade vunnit några gånger, inte så mycket men tillräckligt mycket för att jag skulle fortsätta. Tills ...
 
En dag sa han att han ville överbevisa för mig att det inte går att vinna stort på lotto inte i alla fall genom att använda sig av systemboken jag hade köpt. Jag fick ganska många hundringar att spela för och började se efter ett system. Till slut trodde jag mig ha hittat ett bra system som skulle ge mig en hel del pengar...
 
När dagen för dragningen kom var jag speedad som sjutton och gick bara och väntade på att siffrorna skulle dras. Fy fasiken vilken lång dag det var.  Xet skrattade och tråkade mig hela dagen och jag sa bara "vänta du, innan kvällen kanske det visar sig att du är gift med en miljonär! Och fortsätter du så här kanske du inte får se något av dem!"
 
 
När dragningen hade varit hade jag vunnit ...
 
 
 
...någta fjuttiga tior, tror att det blev kring 28 eller 30kr x 4! 
 
Efter det var jag botad från speldjävulen för många år framöver. Tror att jag har lämnat in någon enstaka talong åren efter det, men de är nog lätt räknade på en hand. 
 
Från en sak till en annan.
 
Fick besked om min nya lön i fredags. Om man ska gå efter vad jag fick så är de verkligen inte intresserade av att ha mig kvar. Så nu fortsätter sökande efter ett nytt jobb med ett bättre löneläge. Och får jag en tjänst nu så lämnar jag mina elever mitt i läsåret. Gillar inte riktigt tanken, men min nuvarande arbetsgivare tvingar mig till det här med deras lönebud som är mer eller mindre ett skämt. 
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 
 
Oktober! Oj vad tiden går fort, nyss var det ju september. Lite svårt att hänga med i svängarna. Alldeles för lite fritid och alldeles för mycket jobb som gör att i varje fall jag inte orkar riktigt med att njuta av fritiden. För det mesta sover jag bort den just nu, orkar inte tänka på annat.
 
 
Jag försöker vara ute i skogen för att spana efter svamp, men tyvärr verkar jag inte ha någon tur med svamp och att meditera verkar inte heller göra någon nytta. Och att skriva här ...
 
 
Från början fyllde mitt bloggskrivande ett syfte i mitt liv. Drömde faktiskt om att jag kanske en dag skulle ge ut en bok som till exempel "Dagarna i mitt liv", men vem skulle läsa den! Så den tanken har jag lagt på hyllan. Fast jag lade bort tanken om boken ganska snabbt så fortsatte jag att skriva här. Jag skrev ibland om bland annat om minnen jag blev påmind då jag hamnade i olika situationer i nutid. Ibland blev det ungefär som en dagbok över mitt liv, andra gånger har jag skrivit om smärta, hjärta och avsked, mina tankar och funderingar om det som händer i mitt liv. Ett tag blev det ju nästan enbart foton då jag köpte min första digitalkamera och överväldigades av hur allt blev sedd liksom ur en annan vinkel via linsen. 
 
 
Men nu vet jag faktiskt inte. Jag har skrivit min blogg i nästan 8 år, i december. Inte riktigt klokt vad åren har gått fort men mycket har förändrats sedan det där första inlägget för så länge sedan, både inom mig och det som händer runt om i mitt liv och tur är väl det på sätt och vis.
 
 
Skrivklådan jag brukade få förut då jag inte hade skrivit på ett tag har jag nog tappat för längesedan och det har varit svårt att hitta tillbaka den. Jag har nog inte hittat den än och har svårt idag att tänka mig att jag någonsin kommer att finna den igen. 
 
 
Kommer nog att ta mig en liten paus härifrån, möjligtvis att jag lägger in lite foton som jag har lovat att lägga in redan i tidigare inlägg. Vi får se hur det går....
 
Tills dess
 
Ha det!
 
Kram 💞