Då sitter jag här, sista dagen på sportlovet och inte alls förberedd för att börja jobba igen. Inte redan i morgon! Skulle gärna ha minst en vecka till ledigt. Som alltid. Kommer nog alltid att vara så att efter ledighet behöver man en startsträcka för att känna att man är klar för att gå tillbaka på jobb.
 
 
 
Utvilad? Ja det känns faktiskt rätt så okej om man tänker vilket race man körde på jobbet veckorna före ledigheten. Jag var totalt slut! Om bara folk ville fatta hur mycket tid man lägger på jobbet så skulle man kanske slippa allt detta raljerande om lärarens ledighet. Det är ju ingen ledighet arbetsgivaren ger bara för att ... det är precis som sommarlovet inarbetad tid och vem vill inte ha ut sin rätt till ledighet. Det som inte kanske alltid är så roligt för en lärare är att det är ganska så svårt att få ledigt någon annan tid på året än då eleverna är lediga. Och sedan tror jag att de flesta lärare som har ferietid sällan får ut all sin tid som faktiskt jobbats. 
 
 
 
Vädret har kanske inte varit det bästa. Jag har hört och förstår det att det inte har varit så lätt att ta sig i tid till jobbet under de dagar då snöovädret var som värst och det var ju flera dagar. Skönt att man slapp det och nu är det bara att hoppas att de allmänna kommunikationerna går som på räls från och med i morgon. Vädret som det har varit under veckan har varit upplagt mer för att mysa och pysa hemmavid än för att göra någon utomhusaktivitet. Inte så dumt det heller när jag nu tänker efter. Det är bara synd att man inte hade någon man kunde gjort det tillsammans med, tänker på manligt sällskap om ni nu funderar. Nu när ledigheten strax är över kommer solen fram! Hmm ...
 
 
Nu ska jag försöka ladda upp mig för morgondagen för nu börjar allvaret dra ihop sig. Nationella proven ska vi köra igång med. Nästa vecka går till planeringen av när och vilka prov som ska göras de nästkommande veckorna under våren. Hela våren uppbokad av prov med andra ord. Och sedan ... Rättningen och sedan analyserandet av de resultat eleverna visat. Nu är det bara att hålla tummarna att både eleverna och vi båda lärare får vara friska resten av terminen. Det kan annars ställa till det tidsmässigt, mycket som ska genomföras. Stressigt värre kommer det att bli. 
 
 
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
 

1 kommentarer

Gunsan

09 Mar 2018 23:26

Jag arbetsprövade ju en tid på högstadiet i en skola här. Hörde ju hur lärarna pratade i lärarrummet så jag har ett hum om hur ni lärare har det. Du som har den resvägen du har gör ju inte jobbet lättare. :-/ Inte klokt . Hoppas att du är helt återställd nu.
Saknar dej.
Var rädd om dej. Kram <3

Svar: Det som är med lärarjobbet är att alla har varit där, de flesta som elever en gång i tiden och tror sig därför veta hur det är på skolan och vad vi gör. Jag tror att många skulle behöva göra ett besök på skolan då de är vuxna och se även från det perspektivet. Då skulle det bli slut förhoppningsvis på pratet om hur det borde och ska vara. De bästa att veta det borde ju vara vi lärare som är mitt i det. Ja jag är mer än less på resvägen men har inte orkat ta tag i det riktigt. Det tar ju en hel massa tid vilket jag inte har haft nu. Har säkert sagt detta femtioelva gånger tidigare men säger det igen, det här är den värsta terminen jag har varit med om. Hela tiden ligger man minst två eller tre steg bakom och jag kan inget göra eftersom dygnet har ju bara 24 timmar och någon gång måste jag ju även få vila. Något i systemet är så jäkla fel. Vet faktiskt inte om jag orkar fortsätta, men vad ska man jobba med annars! 😳Jag är trött och har lite lite hosta kvar. Skönt att slippa den där värst hostan som måste ha kommit rakt från helvetet. Det var roligt att läsa i din blogg att mycket håller på att ramla på plats. Roligare att läsa 😊 Varmaste kramen till dig 🤗😍
Ja nu måste vi skärpa till oss och se till att vi träffas snart. 😘
Ann-Catrin

Kommentera

Publiceras ej