Andra arbetsdagen slut och inga problem med att komma i tid till jobbet eller i någorlunda tid hem. Så skönt det är när tågavgångarna bara fungerar. ursäkta om jag upprepar mig, men nog måste de väl börja göra något åt Stockholm Södrastationen. Fy vad det är tråkigt där, luktar illa och då det regnar så mycket som det har gjort senaste tiden rinner det vatten utefter golven och droppar från taket. Det här med att det droppar från taket är inte så trevligt alltsedan det konstaterades , tror att det var förra eller året före, att en del av det som droppade kom från läckande avloppsrör. Blää!!!
 
Nu till något trevligare samtalsämne. Fick deklarationblanketterna idag och blev så glad att det inte heller i år blev något minus, utan det blir några tusen plus i kassan någon gång i juni. Passar mig bra, så då är semestern räddad i år också. Ska in ganska omgående på Skatteverkets sida och godkänna deklarationen så fort jag har kollat alla siffrorna så att jag är säker på att jag inte glömmer bort att göra det. Vill ju ha pengarna så fort som möjligt i juni. 
 
Tänk vad enkelt det är att deklarera idag om man jämför med hur det var förr då man varje år satt och kliade sig i huvudet och räknade och kollade och väntade på olika typer av inkomstbesked. Det jag kan sakna var den tiden jag bodde i Stockholm i slutet på 70-talet. Då vi hade deklarerat gick vi till Skatteskrapan på Götgatan och väntade in i det sista innan vi lämnade in deklarationen. Och vi var inte ensama om detta, det brukade samlas en hel del människor där som hade gjort det till en årlig tradition. Undrar vad de började göra då det upphörde brukar jag fundera på ibland.
 
I kväll ska jag och jag menar det, komma mig i säng tidigt. Har varit trött hela dagen och mina ögon både rinner och värker. Det var någon på jobbet som sa att det kanske är pollenallergi jag har fått. Så efter jobbet gick jag till Apoteket och där rådde apotekaren mig att först pröva med ögondroppar och nässpray och om det inte hjälpte så fanns det receptfria tabletter att köpa som han ansåg var bra. Jag får väl hoppas på att det räcker med det jag köpte. Inte är det billigt med medikament för allergiker kan jag konstatera efter det här besöket. Men är det ett måste så är det ...