Ja då har man överlevt första arbetsveckan efter påsk. Visserligen var det bara fyra arbetsdagar men ... tror inte att jag skulle ha orkat med en endaste dag till. Det är liksom full fart från morgon till dess att man går hem.

Har passat på att njuta av massagefåtöljen på jobbet ett par gånger den här veckan. Känns verkligen  i musklerna att man lever efter det att jag har satt igång ordentligt med min träning igen. Är ju något år sedan jag någorlunda tränade mig regelbundet. Och nu har jag bestämt mig för att nu måsta jag göra det. 

Det går faktiskt lättare med fastan då jag jobbar, bara lite jobbigt på morgonen men det är nog bara psykologiskt eftersom jag normalt inte heller brukar äta något på morgonen. Har aldrig varit duktig på det här med att äta frukost. Så nu är det liksom legitimt att skippa frukost ☺️.

En av mornarna då jag gick till jobbet hade de ställt en mobilkran vid bygget vid den f.d skolan. Fick hemska rysningar vid första anblicken. 😳 Den påminde alltför mycket om tandläkarborren som, då man tittade på den nerifrån och upp, de hade förut hos tandläkaren. Den där borren  som gick så där långsamt och lät helvetiskt mycket 😳. Usch och fy-katten, inga trevliga minnen. 

(null)


I veckan hade vi skräpplockardag med eleverna. Vi trodde att eleverna inte skulle vara så intresserade, men tro om vi lärare blev förvånade då eleverna gick in i det med en frenesi som vi aldrig har sett maken till förut. Det gav mig också lite minnesbilder från då  jag var ung och vi hade ungefär samma tema om att hålla rent i naturen. Kul! 

(null)

Måste säga att det är då tur att man bor i Sverige om man är sjuk och behöver mediciner. Fick en skärmdump av min son för ett tag sedan. Han har ju sedan många år en kronisk tarmsjukdom och måste äta mer eller mindre mediciner varje dag. Nu ska han även ta sprutor ett par gånger i månaden ett tag framöver. Och varken tabletterna eller sprutorna är billiga men livsnödvändiga för honom. 

(null)


Nästa vecka blir ju också en kortvecka med två dagar arbete, en dag ledig mitt i veckan och avsluta veckan med två arbetsdagar. Kan faktiskt vara bra med en andhämtning så där mitt i veckan. Men läraren i mig får lite av stressbrytningar med tanke på alla dagar som i raketfart försvinner som smör i solsken. Inte långt kvar till sommaravslutningen. 

Nu ska jag ut på en promenad. Solen skiner inte men det är härligt ute. Glad så länge det inte regnar  iallafall inte på dagen. Regna får det gärna göra på natten.


(null)

Ha det!
Ktam 💞


kort vecka, medicin, skräpplockar dag, tandläkarborr,