Nu har jag gjort det!
 
Jag har gått och funderat ett tag på det. Ja ni vet när något är nytt och man inte riktigt vet vad det är då blir det ju gärna att man tänker ..humbug och annat liknande. Eller??
Men i förra veckan tog jag och beställde tid. Är bara tvungen att göra något åt min situation. Och idag var jag dit!
 
Det tog ett par timmar, men inget obehagligt, bara skönt avslappnande och behagligt. Då jag gick dit kändes det nästan som att gå till tandläkaren. Lite så där orolig i magen och nu var det ju speciellt eftersom jag inte visste vad som skule komma att hända.
 
Efteråt var jag lite frusen och törstig vilket jag har varit nästan hela dagen efter behandlingen. Till och med att jag slumrade till några timmar och det var ett tag sedan jag tog mig tid för att göra det. 
 
I fingertopparna känns det en lite pirrig och stickande känsla, nästan som då fingrarna har domnat bort och blodet börjar strömma till igen.
 
Saker som jag fått veta:
20 minuter efter sista cigaretten har blodtryck och puls gått ner till normal nivå och temperaturen i händerna och fötterna har återgått till det normala.
8 timmar efter sista cigaretten har kolmonoxidhalten i blodet börjat minskaoch syret får mer plats och man blir mindre trött. 
Efter 24 timmar har riskerna för att få en hjärtinfarkt börjat minska. 
Och jag måste vänta i tre hela veckor innan jag får en friskare ton i min hy och slipper det grådaskiga jag har nu. Men då har jag även fått en bättre blodcirkulation och lungkapacitet som gör att jag tycker det är lätt att promenera. 
Ännu längre måste jag vänta på att de skador på mina blodkärl ska börja repareras, att flimmerhåren i luftrören återaktiveras och att hostan och slembildningen minskat, ungefär 4-6 månader.
Kroppen är fantastisk måste jag säga. Tänk att efter offantligt många herrans år som rökare och därmed en förstörare av kroppen utan dess like så kan otroligt nog faktiskt kroppen läkas/helas, kanske inte 100% men nästan närapå. 
 
Nu får ni hålla tummarna att det den här gången går vägen för mig att bli en icke missbrukare.
 
Ha det!