Igår då jag gick till affären passade jag på att se när frissan öppnar. Idag gjorde jag slag i saken och ringde frissan nästan på minuten de öppnade. Trodde ju att det skulle vara kört med tider och blev paff då jag blev erbjuden tid redan idag. De hade extra förstärkning av personal på grund av stundande midsommarhelg berättade frissan då jag var där så att de ska kunna ta emot så många kunder de bara kunde.
 
Det brukar annars vara väldigt svårt med tider just före den här helgen. Men tack vare att de hade extra personal kunde jag även få en tid på torsdag för att göra slingor. Känner mig riktigt nöjd med klippningen och grädden på moset blir ju slingorna på torsdag 😎 Och på måndag blir det ögonen ☺️
 
 
 
När jag gick hem från frissan kände jag för något från grillen, inte hade jag lust att gå hem och laga mat i den här värmen. Då jag gick över parkeringen efter att jag hade fått maten från grillen kom en kille snabbt gåendes emot mig. Han hade världens leende på läpparna. Jaha, han vill säkert ha en cigg tänkte jag tyst för mig själv. När han kom fram till mig räckte han fram ett papper och en penna till mig.
 
Protestlista tänkte jag meddetsamma men det var det inte, direkt. Han visade med fingret att jag skulle skriva på. Jag frågade då om vad det hela handlade om men han skakade på huvudet och pekade på sin mun och visade på pappret han hade. Jaha sa jag, du kan inte prata och han nickade och jag försökte läsa mig till vad det hela handlade om. Det var en internationell, fanns en massa flaggor och bland annat WHOs symbol, insamling för sjuka som inte innefattades av landets sjukförsäkring. Om jag nu hade förstått det rätt, inte alltid så lätt att veta. 
 
Jag suckade och tänkte att skriva på kan väl aldrig skada och började med att skriva mitt namn och postnummer. Sedan kom jag till en ruta där jag helt plötsligt ska skriva hur mycket jag ger. Ärligt talat så såg jag faktiskt inte den rutan från början. Vaddå började jag säga till mannen, jag har inga kontanter!! Och mannen visade med gester att jag kunde hämta pengar från automaten. Då drog jag "åt mig öronen" som man brukar säga. Skulle jag gå tillbaka till centrum för att ta ut pengar från automaten!
 
Då står helt plötsligt en annan man på sidan om och säger att det där är bara bluff och båg. De försöker bara lura utav dig en massa pengar. Mannen som försökt att få mig att tro att han inte kan prata kan helt plötsligt säga en hel massa ord, ord som inte direkt är lämpade att upprepa här. Jag lämnade tillbaka pappret och pennan till mannen och gick därifrån. Jag blir så förbannad och besviken på sånt här då de försöker lura en på pengar. Undrar hur många de lyckats lura? 
 
Jag lyckades komma ifatt den där andra mannen som sagt att allt bara var bluff och båg och frågade hur han kunde veta det. Han frågade om jag hade tittat på pappret och tyckt att den såg äkta ut. Det kunde jag inte riktigt svara på eftersom jag inte alltid vet vad det är man ska titta efter. Men mannen fortsatte berätta om att han strax före det att han såg mig blivit hotad med stryk men även fått hot om att han skulle passa sig väldigt noga av några av männen men även av den man som jag stod och pratade med. De höll alla på med med samma typ av insamling i centrum och mannen hade bara ifrågasatt vad de höll på att samla till och ifall det var lagligt. 
 
Mannen fortsatte säga att de utger sig för att vara både stumma och döva. Uppfattade du dem så? frågade mannen mig vilket jag var tvungen att hålla med om att så hade det varit till en början. Men att mannen med pappret hade ju faktiskt ropat till den här mannen då han hade varnat mig. Och det skulle han väl inte kunna om han var stum eller!! Eller ens ha hört vad mannen som varnade mig sa om han var döv eller!!!
 
Nu ska här sittas och njuta på balkongen och kanske få sig lite färg på kinderna.
 
Ha det!
 
Kram 💞

1 kommentarer

Gunsan

20 Jun 2017 11:00

Fy, man kan aldrig känna sej säker :-(

Svar: Ja det förjävligt rent ut sagt. Såg att det var någon på Fb som hade lagt ut bild på männen. De hade varit och gjort samma sak på flera ställen häri Stockholm. 😡Kram 💞
Ann-Catrin

Kommentera

Publiceras ej