Idag kom jag hem i rätt så hygglig tid och jag behövde inte checka av SLs störningssida en endaste gång. Jag fick skjuts hem av min snälla fd granne som blev med hus i vintras och övergav vårt grannskap.
 
Som jag skrev i någon av kommentarerna har det sista tiden blivit rätt så mycket tåg i mina inlägg. Men det blir ju lätt så eftersom inte trafiken fungerar som den ska så påverkar det ju mig i väldigt hög grad. Vem blir inte irriterad när man trött efter jobbet ska försöka ta sig hem och det då dag efter dag är förseningar på grund av det ena och än det andra. Den som inte blir det måste bara vara en "övermänniska" i mina ögon. 
 
Men nu var det inte det jag skulle börja älta om igen. Ville bara berätta om det jag egentligen skulle ha berättat om redan igår, men som på grund av några kommentarer från några som vill börja styra och ställa i vad jag ska skriva om blev bortglömd i rena häpenheten av det. 
 
Jag har blivit besatt av tåg så till den milda grad att jag börjat se tåg som inte existerar (tror jag). 
 
Så här var det:
i går morse då jag stod och väntade på tåget stod jag som vanligt och tittade på människorna som även de stod och väntade på tåget. Tittade på skyltarna som annonserar tågets destination och tiden när den ska komma och på den skylten där mitt tåg annonserades ut stod det att det var fem minuter kvar tills tåget skulle anlända till stationen. På den andra skylten som fanns vid det  andra spåret stod det "Ankommande tåg". Det var precis som det alltid brukar vara på morgonen.
 
 Jag tittade ut på spåret och såg att ett tåg var på väg in. Den var inte så intressant eftersom den kom från fel håll. Den skulle säkert till N eller så var det den utannonserade "Ankommande tåget" tänkte jag och vände mig om och fortsatte att studera människorna som stod och väntade med mig. Vad jag gör? Det får bli en hemlighet tills jag berättar om det en annan gång.
 
Sedan såg jag att mitt tåg var på väg in, i samma veva hör jag att ett annat tåg är på väg in. Det hördes att det var av den äldre tågmodellen som SL använt sig flitigt av den sista tiden. Vänder mig mot det hållet och blir lite fundersam...
 
Var var det andra tåget som jag nyligen hade sett vara på inkommande?
 
Den fanns inte där! Den hade varit utav den nyare modellen, men så tyst går inte ens de så att jag inte skulle höra då den lämnade stationen.
 
Då jag klev in på tåget kom ett tåg in på spåret "Ankommande tåg". 
 
Så egentligen skulle det ha just då funnits fyra tåg och räkna 1+1+ 1+1 och få det till fyra det tror jag att jag kan ☺️ Men där stod bara tre tåg. Så var fanns den fjärde?
 
Har jag fått eller inte fått tåg på hjärnan?
 
 

Kommentera

Publiceras ej