Känner mig lite deppig. Det verkar ha blivit min "livsmelodi". Tycks som om att jag aldrig ska komma ur det. Alltid är det något som puttar ned mig en bit igen då jag lyckats kravla mig upp en bit och det mesta har börja kännas bättre. Kanske man börjar vara överkänslig på "äldre dar". 


Max och morfar gör fint på gården i stugan inför midsommaraftonen

Satt och tittade på foton min dotter lagt ut på sin blogg som hon hade tagit under midsommaren då de var i stugan. De som jag nu har lagt in här. Åh så gärna jag hade spenderat en liten stund där tillsammans med dem. Blir faktiskt nostalgisk då jag ser fotona därifrån och minns alla midsomrar vi spenderade där då barnen var små. Blev ju en tradition bland oss småbarnsföräldrar, som det nu tycks ha blivit bland våra uppvuxna barn och deras småbarn.


Max i fiskartagen vid fiskdammen  

Kul tycker jag att det är att min dotter, alltså Max mamma, vill så gärna att Max ska få det på samma vis som hon hade det då. Tur att hon kommer ihåg det roliga, för visst var det roligt att glädja barnen, men jag har ju också tyvärr lite andra minnen. Minnen som jag inte vill minnas egentligen. Men det är inget jag kommer att ta upp här, inte som jag känner det nu. Vill bara vara glad för min dotters och barnbarnets skull att de kommer att vilja fortsätta fira midsommar där i stugan.


Självklart, är man i stugan och har en egen sjö så ska man även fiska där;-)

Kommer ihåg alla lekar såsom parskidåkning, ägglöpning, fiskdamm och en massa andra lekar som byggde på samarbete, vilket inte alltid fungerade så bra på grund oftast av för mycket skratt. Och sedan alla traditionella sånger och danser runt midsommarstången och sedan denna Brännboll som orsakade många stukningar hos många både i händer (!) och fötter.

Till sist sent på kvällen eller oftast sent på natten samlades vi runt elstaden och brukade grilla korv och äta av det som blivit kvar från maten vi ätit tidgare, oftast iklädd skoteroverall som både skyddade mot knott och mygg men även mot den råkalla kylan som brukade vara så sent på kvällen.  Allt för att slippa gå in för tidigt. Det var som att vi alla ville hålla kvar midsommaraftonen ett litet tag till.

 Näe, nu ska jag ta tag i det verkliga livet och göra något vettigt.


Ha en skön tisdag!


♥ KRAM ♥3 kommentarer

Tina

28 Jun 2011 11:34

Mysiga bilder. Synd att du inte kunde vara med de dina.

Traditioner är kul att föra vidare.

Ha det bäst vännen !! Kramar

AC

28 Jun 2011 11:57

Ja det tycker jag med och kommer väl aldrig att bli så igen, om de nu inte bestämmer sig för att fira midsommar någon annanstans nåt år =)

Ha det bra du med vännen =)

Kram <3

Gunsan

28 Jun 2011 12:45

Underbart, se dina barns uppväxt, din fostran...Att dom för de vidare. Sånt gör en glad. Alltid trist när man inte kan delta i firanden pga avstånd :-(

Ha en fin Tisdag. Kram ♥

Kommentera

Publiceras ej