Söndag, semester, klockan är prick 7.00 och jag sitter redan uppe!!! Gjorde samma sak igår också och dagen före det. Förstår inte varför jag inte kan sova liiiite liiite längre då jag nu får göra det. Men idag skiner solen så vackert och det är cirka 17 grader varmt ute på balkongen så jag tror att jag tar mitt morgonkaffe där ute. 
 
I fredags var jag på AW med mitt jobb som jag berättade tidigare att jag skulle göra. Det var jättetrevligt och det var så kul att även få träffa de för detta kollegorna. Saknar dem otroligt mycket på jobbet. Vi träffades utanför Snaps på Medborgarplatsen sit vi hade tänkt gå för att ta oss ett glas eller två. Men herregud så mycket folk det var där, men det är ju inte ovanligt. Har ju gått förbi där ett X antal gånger och det är alltid otroligt mycket folk där jämt. 
 
Då (nästan) alla samlats, lärare verkar ha en tendens i att komma lite sent 😊  ( semestertider) kan det bero på att vi annars hela tiden är jagad av klockan? När vi äntligen samlats bestämde vi oss för att gå någon annanstans för att äta och dricka. Inte lätt att hitta ett ställe då vi var minst 17 stycken och väntade att några till skulle ansluta sig till oss lite senare. 
 
Min mobil har inte världens bästa kamera precis....
 
Vi gick inte så långt, hamnade på Hirschenkeller på Götgatan. Lite trångt men vi fick plats. Tråkigt bara att vi hamnade vid olika bord, men de är nog svårt att hitta något tillräckligt stort till så många. Speciellt om man även ska äta. Men vi hade det trevligt, drack lite vin och käkade. Jag bestämde mig att jag ville ha något med pommes, för det var längesedan jag åt det. Är ingen storälskare av det och äter det väääääldigt sällan så då jag någon gång äter det brukar jag tycka att det smakar bra, helst om det är så där spröda och frasiga vilket de var i fredags. 
 
Det var både surrigt och trevligt med många glada skratt i någon timme. Sedan var det någon som ville att vi skulle fortsätta. Jag och några till valde att inte fortsätta vidare och önskade de andra en fortsatt trevlig kväll och sommar. Några av dem kommer jag ju i alla fall att träffa snart. De hamnade på "Mittemot skrapan" (såg det på FB 😊) ett ställe jag varit på tidigare och som jag tycker är mysigt att sitta vid. Sköna fåtöljer har de i vart fall. 
 
Visst skulle det ha varit trevligt att fortsätta, men jag har en lång väg hem och det brukar inte vara så trevligt på tåget senare under kvällen och då speciellt under fredagar och helger. Tro mig, för jag har ibland åkt väldigt sent och det är absolut inte något jag rekomenderar någon ensam tjej eller kvinna att göra. Samtidigt som det är tråkigt blir jag även förbannad att man som kvinna ska behöva känna det så här, bli begränsad och berövad sin frihet att göra som man vill. Men jag utmanar inte ödet i vart fall inte då jag är ensam. 
 
På tal om att träffa på konstiga typer så träffade jag och en kollega på en riktig "knäppgök" i torsdags då vi åkte tunnelbana hem. Han klev på någon station efter oss. När han klev på så syntes det direkt att här var det något fel. Han hade ett sätt att stirra som gav en kalla kårar var ju mycket därför jag lade märke till honom på en gång. Även sättet han höll i sin väska.  Han höll ryggsäcken eller i alla fall någon slags väska i famnen, tittade sig runt om och kom och satte sig bredvid oss. Mina ögon höll ett vakande öga på väskan, man vet ju aldrig. 
 
Plötsligt säger han på bruten engelska att det är något konstigt som har hänt på Arlanda och så tittade han sig runt om och på min kollega som satt mittemot. Hon frågade på engelska vad som hade hänt och han började surra om terrorister och att det hade hänt något eller skulle komma att hända något för 900 människor på Arlanda. Det var min kollega som pratade med honom mitt intresse låg mer i vad han kunde tänkas ha i den där väskan som han tycktes vara så rädd om. Helt plötsligt strax innan vi skulle gå av bytte han plats. På lite håll såg vi att han fortfarande såg stirrig ut och tyckte synd om den eller de personer som satt där bredvid honom. 
 
Jag sa senare till kollegan då vi klev av tåget vid Mariatorget att hade inte hon varit där så hade jag nog bytt plats. För han gav inga bra vibbar och jag funderar fortfarande på vad han hade i sin väska. Då jag kom hem gick jag direkt och tittade på nyheterna, men inget handlade om någon terror i alla falll inte på Arlanda men fick se nyheterna om den där fruktansvärda branden i London. Jag ska nog inte hyra den där lägenheten jag var och tittade på i tisdags. Den låg på åttonde våningen! Vill nog komma lite längre ner i ett hus. 
 
Nu ska jag dricka kaffe på balkongen sedan måste jag nog iväg till affären. Det ekar i mitt skafferi och kylskåp. 
 
Ha en skön söndag!
 
Kram 💞
 
"Det värsta med livet är att de inte sänder några repriser av de bästa ögonblicken."
~ okänd ~

1 kommentarer

Mariann

18 Jun 2017 09:57

Tänk att nu håller man mer koll på folk runt omkring. Känns som att ett mindre katasroftänk gäller.Verkligen " Carpe diem" på fel sätt. MEN nu ska vi ändå fokusera på att njuta av denna underbara tid. Så skönt att vara ledig och kunna göra det man vill.

Svar: Har faktiskt inte tänkt på det, men slogs av det då vi mötte den här mannen att man nog gör det omedvetet. Och det är ju inte riktigt okej att det ska vara så.Ja det är verkligen skönt med den här tiden. Har så mycket kul planerat men inte så planerat att det blir betungande 😊
Ann-Catrin

Kommentera

Publiceras ej