Det var skönt med ledighet nu inför slutspurten på terminen. Har samlat på mig lite energi för att orka ta mig i mål så att säga. I morgon är det dags för att säga hejdå och önska eleverna ett riktigt skönt och härligt sommarlov, sedan är det fyra dagar till att jobba i nästa vecka sedan går jag på semester. Tjohooo!! Så skööönt att tänka på det. 
 
Jag har varit ute på jobbsajter och tittat på jobb, finns en hel uppsjö av tjänster från norr till söder. Många tjänster nere i Skåne och Göteborg, för att inte tala om Stockholm, här finns det otroligt många tjänster ute. Kanske dags att börja lusläsa annonserna igen och börja skicka iväg några ansökningar för situationen på jobbet ser väl inte direkt ljus ut eller snarare är det väl så att det är svårt att få besked om hur det kommer att se ut till hösten. T ex vilka är det jag ska ha till hjälp i klassen.
 
Att det alltid ska vara så svårt att få besked om det men borde ju vara van vid det efter 5 år där men det är så enerverande att alltid gå på semester och absolut inte veta något om hur det ser ut till hösten då man kommer tillbaka. Skulle ju gärna behålla de jag redan har för både min och mina elevers skull. Det brukar bli en sådan lång startsträcka då man tar in någon ny i klassen.
 
Ville i alla fall skriva lite om skolavslutningen, den skolavslutning som avhandlas på Fb om nationalsång och kyrka. Det överensstämmer då inte med de avslutningar jag eller mina barn har haft. Mina avslutningar hade vi i kyrkan då jag gick i de lägre klasserna men sedan har jag även haft avslutningar i gympasalar och aulor. De har väl handlat mycket om var det har passat bäst att vara. Och jag sjöng då aldrig nationalsången heller men "Den blomstertid nu kommer" och " Fjäril vingad" hörde till de vanligaste psalmerna vi sjöng. 
 
När mina barn hade sina skolavslutningar var det varje år i kyrkan. Från början kanske det fanns någon kristen tanke bakom det, vad vet jag, men kyrkan var den lokal där alla elever i varje stadie rymdes. Fanns nog ingen bättre lokal som låg så bra till heller, bara i stort sett över vägen. De sjöng även " Den blomstertid nu kommer" men där tar alla likheter med mina avslutningar slut för de hade klasser, grupper av elever som uppträdde och andra som sjöng en massa fina låtar. Och sedan att inte förglömma så sjöngs ju även både Pippis och Idas sommarvisor som idag är väl mer vanligt att man sjunger på skolavslutningar än till och med "Den blomstertid nu kommer". 
 
Nu slappa och snart hoppa i säng. Skolavslutningar brukar ta på krafterna 😇
 
Ps. Väntar på besked om lägenheten. Snälla! Håll tummar och tår på att jag får ett ja!
 
Ha det!
 
Kram 💞
 
Mina barn och jag utanför kyrkan. Jeanette och Jannice hade skolavslutning
mest troligen var året 1995. Så ung man var 😎
Min mamma stod alldeles säkert bakom kameran ☺️
Rättelse: Efter mycken diskussion på Fb med mina döttrar kom jag nog fram till att det här fotot 
taget av mamma är nog lite tidigare. Tror att det kan vara 1992 och barnet i vagnen kan vara 
min systerson Joel som just då fick vara hos mormor då resten av familjen åkte utomlands. 
 
Examen, 90-talet, Öjebykyrkan,

1 kommentarer

Anonym

10 Jun 2017 00:31

Håller tummen för dej. Både då de gäller lgh o jobbsök. Kram ❤ Gunsan

Svar: Tack!
Ann-Catrin

Kommentera

Publiceras ej