Det blev två veckors bortovaro härifrån, längre tid kunde jag inte hålla mig. Kliar så in i bomben i min fingrar av skrivarklådan.

Händer ju en hel del i mitt liv just nu och börjar jag inte skriva nu kommer jag väl att glömma bort hälften av vad som händer och sker runtikring mig nu.

Det jag nu först och främst tänker på är det tragiska som skedde i Norge. När något sådant här sker antingen det är här hemma i Sverige eller i något annat land, väcker det en rädsla hos oss var och en och det är ju oftast det dessa gärningsmän/våldsmän är ute efter. Det må vara en Ali eller Peter, spelar roll de är alla ute efter samma sak. Rädslan! Ett effektivt sätt att få människor att sluta sig inom sig själv och öka misstänksamheten mot allt och alla.

Någon dag efter händelsen i Norge var jag och min vän på väg ut. Nere i portuppgången stod det en stor röd resväska uppställd. Det var inte det att resväskan stod där som fångade vårt intresse, men då vi gick förbi. Ja ni vet hur man gör då man går förbi något, man slänger ett getöga på det. Och det var precis vad det var vi gjorde.

Och det var då vi såg det!!!

En röd tråd!!!

som satt fast i resväskans dragkedja och löpte därifrån upp efter trapporna!

Tråden var inte så kraftig så det var svårt att se den och det gjorde oss väldigt konfunderade och väckte vår eller rättare sagt min fantasi ... 



som skenade iväg, alldeles totalt.

Har nog kanske  sett lite väl mycket deckare och liknande filmer och serier.

Jag ringde direkt en av mina grannar som jag vet är med i styrelsen (och har koll på det mesta som händer och sker) och frågade om hon hade någon aning om vad det var för väska som stod i portuppgången. Jag ville ju absolut inte komma tillbaka hem från utflykten till en kanske totalförstörd eller rentav nedbrunnet hus. Ni förstår nu att min fantasi skenade totalt iväg.

Hon, grannen hade sett resväskan och hade också funderat över den, men blev lite orolig då jag berättade om den röda tråden, för den hade hon inte sett.

Det visade sig att den röda resväskan tillhörde en avhyst "icke betalande" gäst från en av lägenheterna i huset där jag bor.

Och eftersom ingen annan än jag och min vän lagt märe till den röda tråden blev det ju ännu en undersökning om vad det kunde vara för något. 

Det visade sig att den personen som var ägare till väskan ville skrämmas lite genom att få oss andra att tro att det var något speciellt med den röda tråden. Han hade dragit den röda sytråden från lägenheten ned genom trapphuset ända fram till resväskan. Där han hade knutit fast den i resväskans dragkedja. 

Om inte händelsen i Norge hade skett någon dag tidigare, tror inte jag att någon av oss hade reagerat på den där röda tråden. Inte så direkt i vart fall ...

Ha en underbar dag!
Ska ut på ännu en utflykt i vår vackra omgivning!



♥ Kram ♥


6 kommentarer

Gunsan

03 Aug 2011 10:50

Vi lär aldrig förstå hur dessa sjuka människor tänker. Men att dom får ut massor av se andra bli rädda, t.om lida...det finns de ingen tvekan om.

Gott höra du har det..fint ;-) Saknar dej dock, hade varit härligt att ses. Mega kram <3

ulrika

03 Aug 2011 12:42

tur att d va fejk - men mkt mkt fult gjort var d...av den som gjorde d... kul att du bloggar igen - kram

Tina

04 Aug 2011 21:56

Helsjuka människor ! Tänker på alla dessa ungdomar som har fått vara med om ngt fruktansvärt. Och deras anhöriga.

Hoppas du & din vän har det bra annars. Vore skoj & tjöta i tele :-) Kram & njut av stunderna

AC

05 Aug 2011 15:49

Ja det är väl det som är det tragiska för dessa människor, att vi andra aldrig kan eller kommer att kunna förstå deras grymma handlingar...

Ja jag mår bara bra och allt skulle ha varit super om jag skulle ha kunnat ta mig dit upp till mitt barnbarn och barnen. Och så förstås att få träffa dig och Tina skulle aldrig vara fel =)

Vi får lov att spara ihop så att vi får sammanstråla =)

Kram <3

AC

05 Aug 2011 15:55

Ja Ulrika, det tyckte jag med och otäckt var det innan vi ens överhuvudtaget fick reda på vad det egentligen handlade om. För alla tog det på största allvar.

Ska försöka blogga lite mer regelbundet nu =) Känner ju att det annars blir så mycket som går förlorat och även att det är svårt att koncentrera sig på bara ett par saker om man samlar på sig för mycket, skulle tro att det kan bli ett par lite förvirrande inlägg så här i början ;-)

Kram <3

AC

05 Aug 2011 16:05

Går säkert inte att i ord beskriva det fruktansvärda de gått och kommer att få gå igenom en lång oöverskådlig tid framöver...

Själv kan jag absolut inte klaga på min tillvaro just nu. Har det hur bra som helst. Försöker att bara njuta, ingenting annat =)

Ja, det skulle vara kul att tjöta i tele med dig, var ju ett tag sedan =)

Kram <3 och detsamma till dig

Kommentera

Publiceras ej