Idag skiner solen från en nästan molnfri himmel och det ser ut som att det kommer att bli en riktigt fin dag till skillnad mot för i går då det regnade det mest hela dagen för att sen mot eftermiddagen Se hela bildenkulminera i ett åskväder. Gillar inte då det åskar och helst inte då man är ensam men i dag lär det inte bli något sådant väder som det ser ut nu. Skönt var det att få dricka sitt motgonkaffe ute på balkongen och titta på blommorna som jag planterat  och ovanligt nog tycks de trivas riktigt bra. Det är väl penseérnas blommor jag undrar lite över. Är det inte meningen att de ska bli större eller om inte annat vara lika stora hela tiden eller har jag missat något?? För de tycks bara bli mindre!!!

Förutom vackert väder så är det Morsdag. En dag då alla, eller i alla fall ett flertal mammor kommer att bli uppvaktade med både blommor och blader, presenter och kort. Ibland kan jag tycka att det går till överdrift med sådana här dagar. Inte själva tanken för den är vacker, men så mycket presenter och annat som många tror att de måste köpa bara för att ...  När det viktigasteSe hela bilden egentligen är att bara träffas, umgås och ha det trevligt tillsammans. Visa att man tycker om varandra kan man göra vilken dag som helst. Inte ska det behövas en speciell dag för att visa att man tycker om någon. Men eftersom jag vet att min mamma tycker om att jag hör av mig och speciellt på Morsdagar så ska jag göra det.

När jag gick i skolan, då var det korttillverkning som gällde antingen det var Morsdag eller Farsdag. Spelade ingen roll om man hade eller inte hade en mamma eller pappa att göra det där kortet till. Alla skulle göra dessa kort. Mors dag gick väl an tyckte jag men då var det alltid problem med Farsdag. Fast än jag sa att min pappa var död, fick jag alltid till svar att då kunde jag göra ett kort till min morbror, farbror eller kanske till den nya mannen min mamma hade! Åh, vad jag hatade det där och tur är att sådana här lektioner med masstillverkning av mor - och farsdagskort på de flesta skolor inte längre existerar.

Vi har aldrig hållit så hårt på det här med att uppvakta på Morsdag och allra helst inte det här med att fika i sängen. Jag gillar absolut inte alls det. Ja, en kaffemugg kan jag tycka är mysigt att få, men att äta, nej tack. Blir alltid en massa smulor som irriterar en och som sen aldrig tycks gå att få bort ifrån sängkläderna.

När mina flickor var yngre ville de ju ofta bjuda på fika i sängen, vet inte varför, för det var ju inget jag propagerade för direkt. För det mesta lyckades jag övertala dem om att det var mycket mycket bättre om vi alla kunde sitta vid bordet och fika tillsammans. 

Se hela bildenKommer speciellt i håg en gång då min svägerska och hennes familj var och hälsade på hos oss. Minns inte riktigt om det var Mors dag eller om det var jag som fyllde år. Men denna söndagsmorgon vaknade jag av att det skramlade av porslin och denna diskussion fördes  mellan mina två döttrar och deras kusin Anna inne i vårt kök;  
" Nej" vi får inte använda spisen. ...Mamma blir arg! Jätte, jätte arg!....Men jag får använda den för miiin maaammmma, ha, ha ha haaa!!! .....Jag är mycket äääldre ääään duuu, så det sååååå!...Men det är vååårat kök..haha ha!!"

Så kunde de ha fortsatt att käbbla om inte jag hade gått ned till dem och frågat vad de höll på med. Jag blev inte insläppt in i köket men kunde inte låta bli att säga att de inte fick använda spisen och hörde dem väsa till varandra " Där hörde ni! ... Vi får inte använda spisen!"

Efter ett lång, lång stund hörde jag dem komma uppför trapporna och de lät som om de hade mycket att bära. De ställde sig med stolta leenden vid sängen, en med brickan den andre med kakfatet och den tredje med kaffepannan! Vad kunde man annat göra än att le och tacka dem för att de varit så duktiga. Det var före ... innan jag smakade kaffet!

Se hela bildenHöll nästan på att spotta kaffet på ungstackarna som stod där så förväntansfulla och väntade på vad jag skulle säga om kaffet. Det syntes lång väg att de var väldigt stolta över det, men det var det vidrigaste kaffe jag tror att jag någonsin försökt att få i mig. Jag var ju tvungen att hålla god min och  berömde dem för vad det hade gjort, men jag var ju också tvungen att fråga hur det hade gjort med kaffet eftersom de inte hade fått använda spisen.

Vi hade tydligen kvar lite kaffe i kaffepannan sedan gårdagen och eftersom de inte hade  fått värma kaffet på spisen hade de fyllt på pannan med hett vatten. Ja, så hett vatten man nu kan få ut från en vattenkran i köket.

Inga problem med kreatitviteten hos mina barn har det aldrig varit och ni lär nog få höra om fler saker de hittat på under årens lopp.


Ha en skön söndag och ge varandra en extra varm kram idag ♥



"När vi blir äldre
  har vi betydligt
  bättre utsikt."

4 kommentarer

Jean

31 May 2010 09:01

haha det där mins jag, att vi tog gammalt kaffe osm ni lämnat i kaffepannan XD haha. Och jag mins hur STOLTA vi var. Tror vi också gjorde något liknande, jag och syrran under Lucia ^_^



Gunsan

31 May 2010 16:25

Ha ha, herregud...Ja du påhittiga ungar finns de gott om ;-)Törs nästan svära på att vi oxå hade en del grejer för oss, av ren omtanke :-D Jag håller m dej helt,det behöver inte va så märkvärdigt m morsdag osv. Det är ju tanken som räknas,kan man inte umgås så blir jag precis lika glad över ett sms. Jag behöver inte en massa gåvor o blommor, det räcker med vetskapen att jag är älskad :-) Ha en fin dag/kväll. Kram

AC

31 May 2010 18:18

Ja du dotra min, det här är väl inte ens en bråkdel av vad du och din kära syster hittade på under er barndom =) oh ja att jag kommer ihåg att det var vid några andra tillfällen vi också fick smaka av avlaget kaffe men vad gör man inte för sina barn, dricker det och håller riktigt god min =) Kram

AC

31 May 2010 18:22

Barn har väldigt bra fantasi och i synnerhet har mina barn varit extremt duktiga på det. Kommer nog säkert att berätta så småningom om både det ena och det andra. I dag har jag tänkt berätta om mig och min systers bravader i köket =)

Det är alltid tanken som räknas allt det andra är bonus enkelt uttryckt tycker jag =)

Kram på dig

Kommentera

Publiceras ej